28 de migranţi morţi au fost găsiţi pe o plajă din Libia. Naufragiul ar fi avut loc în urmă cu câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

28 de migranţi au fost găsiţi morţi pe o plajă de pe coasta de vest a Libiei, sâmbătă seară. Naufragiul ar fi avut loc în urmă cu câteva zile, spun autorităţile.

„Echipele Crucii Roşii au recuperat 28 de cadavre ale unor migranţi morţi şi au găsit trei supravieţuitori, în două locuri diferite de pe plajele din Al-Allous", la 90 de kilometri de capitala Tripoli, a declarat pentru AFP un oficial local din domeniul securităţii.

„Starea cadavrelor în descompunere indică faptul că naufragiul a avut loc în urmă cu câteva zile", a adăugat el, relatează Agerpres.

Tragedia a avut loc la doar câteva zile după ce alţi 160 de migranţi au murit într-o săptămână, după ce ambarcaţiunile lor s-au scufundat în largul coastei de vest a Libiei, ridicând la 1.500 numărul deceselor pe această rută de la începutul anului, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Ţara nord-africană este un punct de trecere important pentru zeci de mii de migranţi care încearcă să ajungă în fiecare an în Europa prin coasta italiană, aflată la aproximativ 300 km distanţă.

Libia este într-o criză politică majoră după căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011 şi se confruntă de mai multe luni cu multiple critici pentru relele tratamente aplicate migranţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite