ONU condamnă atacurile mortale ale Israelului din apropiere de Rafah

0
Publicat:

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza, conform DPA.

ONU FOTO: EPA-EFE
ONU FOTO: EPA-EFE

„Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci de civili nevinovaţi ce căutau doar adăpost în acest conflict mortal”, a scris Guterres luni pe platforma de socializare X.

„Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze”, a adăugat el.

La rândul său, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, şi-a exprimat oroarea faţă de moartea civililor din Gaza, în urma atacurilor aeriene israeliene de lângă Rafah.

„Imaginile din tabără sunt îngrozitoare şi nu indică nicio schimbare aparentă în metodele şi mijloacele de război folosite de Israel, care au dus deja la atât de multe decese printre civili”, a spus Turk, citat luni într-un comunicat.

„Atacul de duminică evidenţiază încă o dată că nu există practic niciun loc sigur în Gaza”, a adăugat acesta.

„Fac apel la Israel să înceteze ofensiva militară în guvernoratul Rafah, aşa cum a ordonat Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ)”, a adăugat Turk.

Acesta a cerut din nou tuturor părţilor implicate în conflict să pună în aplicare o încetare a focului. Autoritatea sanitară condusă de Hamas în Gaza a transmis că 45 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în atacul aerian care a lovit corturile ce adăposteau persoane strămutate.

Majoritatea victimelor atacului aerian au fost femei şi copii, a precizat autoritatea sanitară, descriind incidentul drept un „masacru”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite