OMS anunță o criză de vaccinuri împotriva holerei

0
Publicat:

Stocul global de vaccinuri împotriva holerei este în acest moment foafrte redus sau chiar epuizat, a anunțat un oficial al OMS, în contextul reapariției acestei boli la nivel mondial.

Haiti este una dintre țările care a raportat focare de holeră Foto: Arhivă
Haiti este una dintre țările care a raportat focare de holeră Foto: Arhivă

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, OMS, au precizat că 30 de țări au raportat apariția acestei boli anul acesta, cu o treime mai multe decât într-un an obișnuit.

''Nu mai avem vaccinuri. Mai multe ţări continuă să le solicite şi este extrem de dificil'', a spus Philippe Barboza, coordonatorul departamentului pentru holeră şi epidemii de boli diareice din cadrul OMS. ''Toate vaccinurile care au fost produse sunt deja alocate'', a mai spus el, citat de Agerpres.

Philippe Barboza face referire la stocul de urgenţă deţinut de Grupul de coordonare internaţională pentru furnizarea vaccinurilor, administrat de OMS şi alţi parteneri.

Într-un an obişnuit, sunt disponibile circa 36 de milioane de doze. Criza de vaccinuri are derpt cauză decizia unui producător din India de a opri producția pur și simplu.

Lipsa vaccurilor a determinat OMS să treacă temporar la strategia imunzării cu o singură doză în loc de două, în luna octombrie.

Multe dintre țările în care au apărut focare de holeră sun țări sărace, măcinate de conflicte armate, precum Haiti și Yemen, dar boala a fost semnalată și în Liban, aceasta din urmă fiind cunoscută până mai ieri ca o țară cu venituri medii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite