Oficial venezuelean: Hugo Chavez „luptă pentru viaţa sa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez „luptă pentru viaţa sa” FOTO Reuters
Hugo Chavez „luptă pentru viaţa sa” FOTO Reuters

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, care nu a mai apărut în public în ultima lună, „luptă pentru viaţa sa”, în Cuba, unde a fost supus celei de-a patra operaţii pentru cancer, a declarat, duminică, fostul vicepreşedinte venezuelean Elias Jaua, relatează AFP.

„Situaţia, în general, este complexă şi delicată, dar adevărul este că Hugo Chavez luptă şi va continua să lupte pentru viaţa sa”, a declarat Jaua, la Caracas, în cadrul unei reuniuni a Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV, la putere), potrivit postului de stat VTV.

Elias Jaua, care a fost vicepreşedinte începând din ianuarie 2010 şi până în octombrie, a repetat anterior că Chavez „trăieşte şi luptă pentru o recuperare completă”, în cadrul unei reuniuni de exprimare a solidarităţii cu preşedintele venezuelean, la Caracas.

Reuniuni asemănătoare au fost organizate simultan în statele Zulia (nord-vest), Trujillo (vest) şi Vargas (nord) şi au fost transmise de televiziunea guvernamentală.

Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, aflat la putere de 14 ani şi reales în octombrie 2012 nu a putut depune jurământul la 10 ianuarie, dar puterea legislativă şi puterea judiciară i-au confirmat statutul de şef al statului în funcţie.

Fratele mai mare al lui Hugo Chavez, Adan Chavez, guvernatorul statului Barinas, în sud-vestul Venezuelei, a dat asigurări duminică asupra faptului că preşedintele Venezuelei nu este în comă, contrar unor zvonuri care circulă pe reţele de socializare.

„Şeful statului continuă să asimilieze bine tratamentul, şi cu fiecare zi se văd progrese pentru recuperarea sa”, a declarat Adan Chavez, potrivit unui comunicat care a apărut sâmbătă.

El a caracterizat „total false” zvonurile potrivit cărora Chavez ar fi în comă şi familia ar analiza posibilitatea de a-l deconecta de la aparate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite