O sută de copii palestinieni răniți urmează să fie tratați în Italia

0
Publicat:

O sută de copii palestinieni care au fost răniți în timpul ofensivei israeliene asupra Fâșiei Gaza vor fi tratați în spitalele din Italia, a anunțat miercuri Ministerul Apărării de la Roma, informează AFP, scrie Agerpres.

Raniți în Palestina FOTO: Profimedia (Arhivă)
Raniți în Palestina FOTO: Profimedia (Arhivă)

„Transferul a o sută de copii palestinieni şi membri ai familiilor acestora din Fâşia Gaza la spitalele italiene” a început, a spus ministerul într-un comunicat.

Primii 30 de copii urmează să fie transferaţi în peninsulă în zilele următoare „graţie unei punţi aeriene între Egipt şi Italia”. Un grup de alți 30 vor ajunge la sfârşitul lunii la bordul unei nave aparţinând marinei italiene, Nave Vulcano, care urmează să ridice în curând ancora din portul egiptean El Arish. Copii urmează să fie internaţi în spitale din mai multe oraşe italiene.

Ministerul Apărării din Italia a adăugat, de asemenea, că se ia în considerare trimiterea unui spital militar de campanie.

Miercuri, şapte copii palestinieni răniţi au fost deplasați în Franţa pentru tratament, după ce alţi doi au ajuns în Franţa la sfârşitul lunii decembrie.

Cel puţin 25.700 de palestinieni, majoritatea civili, și-au pierdut viața în Fâşia Gaza ca urmare a bombardamentelor şi a ofensivei terestre israeliene, potrivit cifrelor publicate de Hamas. Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat avertizarea marţi cu privire la o ameninţare iminentă de foamete în Fâşia Gaza. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite