„Revolta. În tranşeele luptei împotriva globalizării“ de Nadav Eyal, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Israel, cîştigător al premiului Sokolov

0
0
Eyal este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti ai Israelului
Eyal este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti ai Israelului

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a volumului „Revolta. În tranşeele luptei împotriva globalizării” de Nadav Eyal, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Israel, câştigător al premiului Sokolov (echivalentul premiului Pulitzer în Israel). Traducerea în limba română îi aparţine Mirunei Andriescu. Volumul poate fi cumpărat şi în ediţie digitală.

Volumul este recomandat de Yuval Noah Harari, autor al bestsellerului Sapiens: „O relatare bine scrisă, care te pune pe gînduri, despre actuala criză a globalizării. Nu toată lumea va fi de acord cu interpretarea lui Eyal, dar puţini vor rămîne indiferenţi.”

„Revolta care frămîntă lumea de azi va ajunge să-l obsedeze pe cititorul acestei convingătoare şi pătrunzătoare epopei despre criza globalizării şi a ordinii liberale, rodul gîndirii profunde a lui Eyal, un scriitor integru şi foarte talentat. O lectură obligatorie pentru orice cititor serios.” (Ehud Barak, fost prim-ministru al Israelului)

Revolta_Nadav Eyal

Combinaţie de reportaj, viniete pătrunzătoare şi analize originale, Revolta arată că stînga şi dreapta au multe în comun. Străbătînd lumea de la un capăt la celălalt, Eyal stă de vorbă cu mineri dezamăgiţi din Pennsylvania, grupuri anarhiste de la periferia Atenei şi neonazişti germani şi relatează despre un oraş japonez unde ratele natalităţii se prăbuşesc şi despre familii de refugiaţi sirieni pe care le-a însoţit de pe ţărmurile Greciei pînă la destinaţia lor, în Germania. În aceste relatări la timpul prezent, Eyal împleteşte lecţii ale trecutului, de la Războaiele Opiului din China pînă la colonialismul din Haiti şi Planul Marshall. Prin aceste legături istorice, el arată că rădăcinile revoltei au fost mereu adînci şi puternice şi că, în loc să privim răzvrătirile actuale ca făcînd parte dintr-un fenomen trecător, ar trebui să recunoaştem că revolta este noul statu-quo al lumii globalizate în care trăim.

Nadav Eyal este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Israel, cîştigător al premiului Sokolov (echivalentul premiului Pulitzer în Israel). Este corespondent de ştiri internaţionale al postului israelian de televiziune Reshet 13 şi jurnalist de opinie pentru Yediot Aharont, cel mai difuzat ziar din Israel. În 2016, cu cîteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Eyal a difuzat Trumpland, o serie de documentare în care prezenta în detaliu nemulţumirile poporului american. Nadav Eyal este licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim şi a obţinut o diplomă de masterat în politici globale la London School of Economics. 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri