Nou atac în Israel, soldat cu trei morţi şi 11 răniţi. Un azilant din Eritreea a fost omorât din greşeală de forţele de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou atac a avut loc în Israel, de data aceasta în oraşul Be'er Sheva, unde un atac armat s-a soldat cu trei morţi şi 11 răniţi. Un azilant din Eritrea a fost ucis de forţele de ordine din localitate în timpul atacului, după ce a fost identificat eronat ca fiind autorul atacului, relatează varianta online a cotidianului „Haaretz”.

Atacul a avut loc într-o staţie de autobuz din centrul oraşului, ce ar fi trebuit să fie inaccesibil atacatorilor, fiind înconjurat de puncte de control. Din câte se pare, atacul a fost executat de un singur terorist, care a reuşit să omoare un militar israelian în vârstă de 19 ani şi a rănit alte 11 persoane, dintre care trei au fost internaţi în stare gravă, înainte să fie el însuşi ucis. Autorităţile nu au anunţat încă identitatea atacatorului.

Forţele de ordine israeliene au ucis din greşeală un bărbat din Eritrea aflat în trecere, crezând că este vorba de atacator. Haftom Zarhum, în vârstă de 29 de ani, ceruse azil politic în Israel şi a traversat zona în drumul spre casă, însă a fost identificat eronat de un agent de securitate ca fiind atacatorul şi împuşcat. Mulţimea l-a atacat apoi pe Zarhum, lovindu-l cu scaune şi picioare, până când militarii şi-au dat seama că adevăratul atacator a fost deja ucis. Bărbatul a fost transportat la spital de urgenţă, însă a decedat pe drum. 

Atacul este neobişnuit deoarece s-a petrecut în mijlocul teritoriului israelian – valul de violenţe ce a cuprins zona în ultima timp  s-a desfăşurat în zonele ce delimitează Israel de Cisiordania sau în apropierea acestora, cu precădere în Estul Ierusalimului. 

Citeşte mai departe:

Poliţia israeliană a ridicat un zid temporar în zona palestiniană a Ierusalimului

Poliţia israeliană a ridicat, în cursul zilei de duminică, un zid de aproape trei metri în cartierul palestinian Jabal Mukkaber, din Estul Ierusalimului, pentru a proteja cartierul evreiesc alăturat Armon Hanatziv de la atacuri cu bombe şi pietre, relatează ediţia online a cotidianului „Haaretz”.

Israelul, zguduit de un val de atacuri teroriste: cel puţin doi oameni au murit, peste 30 fiind răniţi

Israelul a fost lovit,  marţi dimineaţă, de un val de atacuri teroriste. Două persoane au fost ucise şi peste 30, rănite în atacuri ce au avut loc în Ierusalim şi Raanana, anunţă Haaretz.

Protestatari palestinieni incendiază mormântul lui Iosif de la Nablus, venerat de evrei

Protestatari palestinieni au incendiat vineri un loc sfânt evreiesc, la Nablus, în nordul Cisiordaniei ocupate, într-un context extrem de tensionat cu Israelul, relatează BBC News online.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Cultivarea urii a dus la recentul şir de violenţe din Ierusalim  împotriva  evreilor

Cele 70 de atacuri vicioase înregistrate în această lună la Ierusalim împotriva cetăţenilor  israelieni s-au soldat cu moartea a opt israelieni, mai multe zeci de palestinieni şi cu un mare număr de răniţi. Principala cauză a acestor atacuri este climatul de ură propagat de partea palestiniană a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, E.S. Tamar Samash, ambasadoarea Israelui la Bucureşti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite