Israelul, zguduit de un val de atacuri teroriste: cel puţin doi oameni au murit, peste 30 fiind răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a fost lovit,  marţi dimineaţă, de un val de atacuri teroriste. Două persoane au fost ucise şi peste 30, rănite în atacuri ce au avut loc în Ierusalim şi Raanana, anunţă Haaretz.

Cel mai serios atac a avut loc în zona Armon HaNatziv din Ierusalim, unde doi terorişti se pare că au intrat într-un autobuz, unul deschizând focul, cel de-al doilea folosind un cuţit.  Două persoane au murit în atac, alte 16 fiind rănite. Poliţia a anunţat că ofiţeri care au sosit la faţa locului au găsit doi atacatori în autobuz. Aceştia au fost „împuşcaţi şi neutralizaţi“.

Într-un atac separat, tot la Ierusalim, un bărbat a înjunghiat, cu un cuţit, cinci persoane, într-o staţie de autobuz, potrivit poliţiei. Una dintre victime este în stare gravă. Atacatorul a fost împuşcat de către poliţişti.

Marţi dimineaţă, două atacuri au avut loc şi în oraşul Raanana, o suburbie din nordul Tel Aviv. Primul incident a avut loc pe strada Ahuza. Un terorist, care se pare că locuia în Ierusalimul de Est, a încercat să înjunghie un om în staţia de autobuz. Un video distribuit de poliţie arată cum câţiva oameni îl lovesc pe presupusul atacator în timp ce e căzut la pământ. Serviciul de ambulanţă a anunţat că acesta a fost rănit grav.

La o oră de la acest atac, un alt palestinian înarmat cu un cuţit a rănit patru persoane, anunţă poliţia locală citată de Reuters. Atacatorul a fost şi el prins de poliţie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că va convoca o întâlnire de urgenţă ca cabinetului de securitate la ora locală 15.00 (15.00, ora României, ca urmare a valului de atacuri din ţară. Între timp, şeful poliţiei israeliene, Benzi Sau, spune că poliţia va prezenta un plan care să încerce să pună capăt valului recent de atacuri teroriste.

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni au escaladat începând de luna trecută, alimentate de confruntări într-o zonă „fierbinte“, la un loc sacru, în Cisiordania, de-a lungul întregii frontiere cu Fâşia Gaza şi de un val de înjunghieri, notează Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite