Misterul femeii fotografiate alături de liderul nord-coreean Kim Jong-un FOTO

0
Publicat:

O femeie misterioasă a fost fotografiată alături de liderul nord-coreean Kim Jong-un în ultimele luni. Adesea a fost văzută într-un costum negru, purtând o pereche de ochelari și cu geantă neagră în mână, relatează The Guardian.

Femeia misterioasă ar putea fi sora vitregă a lui Kim Jong-un Foto: Phuong DPRK Daily
Femeia misterioasă ar putea fi sora vitregă a lui Kim Jong-un Foto: Phuong DPRK Daily

Ea a fost văzută alături de Kim săptămâna trecută în timpul unui concert mare organizat în aer liber și cărând niște dosare cu ocazia discursului pe care liderul nord-coreean l-a susținut în parlamentul țării, Adunarea Supremă a Poporului, când a promis că nu va renunța niciodată la arsenalul nuclear.

Mass-media de stat din Coreea de Nord publică de luni de zile fotografii sau clipuri în care apare femeia, uneori chiar lângă Kim, dar cu alte ocazii în fundal, dar nu a fost identificată niciodată.

Site-ul NK News, cu sediul în SUA, care publică informații despre Coreea de Nord, a observat-o prima dată în luna februarie și de atunci o urmărește.

„De obicei, a fost văzută purtând o geantă de mână, care poate conține obiecte de care liderul nord-coreean are nevoie în orice moment, cum ar fi telefonul, țigările sau medicamentele”, conform siteu-lui.

Se estimează că are între 30 și 40 de ani și s-a speculat că ar putea fi chiar una dintre rudele lui Kim. Se crede că liderul nord-coreean are cel puțin două surori vitrege, pe nume Kim Sol-song și Kim Chun-song, ambele născute în anii 1970.

NK News a spus că Kim Sol-song, sora vitregă mai mare, ar fi „rămas activă în conducerea partidului”, dar din culise. Însă despre Kim Chun-song se cunosc foarte multe informații.

Dinastia Kim, înființată în 1948 de Kim Il-sung, a condus cu mână de fier timp de trei generații și rareori au fost numite femei în funcții de conducere. Totuși, Kim Jong-un a permis câtorva femei să ocupe poziții importante, atât oficiale, cât și neoficiale.

Cea mai vizibilă este sora lui, Kim Yo-jong, în vârstă de 34 de ani, care a devenit cea mai importantă figură a regimului nord-coreean după fratele ei, reprezentându-l adesea și pe plan internațional și văzută drept propagandistul său șef. Se speculează că ea este creierul din spatele imaginii publice atent construite a lui Kim, atât pe plan intern, cât și în străinătate.

Anul acesta, liderul suprem a numit prima femeie în funcția de ministru de externe, fiind vorba de Choe Son-hui, în vârstă de 57 de ani. El a mai apărut alături de Hyon Song-wol, de 44 de ani, o vedetă pop despre care se zvonește că este fosta iubită a lui Kim, a cărei trupe îi cântă ode.

În 2018, Kim i-a acordat soției sale, Ri Sol-ju, titlul de „primă-doamnă“ iar analiștii au spus că gestul a fost un impuls major pentru statutul ei politic. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite