Coreea de Nord a ridicat măsura de purtare a măştii de protecţie, după „victoria zdrobitoare” contra COVID-19

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Coreea de Nord a riidcat măsura de purtare obligatorie a măştii de protecţie în aproape toate locurile, împreună cu alte restricţii, a declarat sâmbătă agenţia de presă de stat, la câteva zile după ce liderul său, Kim Jong Un, a declarat „victorie zdrobitoare” asupra Covid-19.

„Măsura de obligare a purtării măştii a fost ridicată în toate locurie, cu expeţia zonelor de linie a frontului, a oraşelor şi localităţilor de graniţă”, a precizat agenţia de presă KNCA, citată de AFP.

Măsurile de distanţare socială au fost, de asemenea, ridicate în toate regiunile, cu excepţia teritoriilor de graniţă, a adăugat KCNA. Anunţul a venit după ce Phenianul a acuzat săptămâna aceasta Seulul că a provocat focarul de Covid-19 în ţară şi a ameninţat că va "eradica” autorităţile sud-coreene, dacă este necesar.

Regimul, însă, recomandă purtarea unei măşti pentru persoanele cu simptome şi le cere nord-coreenilor să „rămînă atenţi” la orice „lucru anormal” – părând să se refere la baloanele trimise din Sud.

În ciuda unei interdicţii impuse în 2021, activiştii sud-coreeni continuă să trimită baloane care conţin pliante şi bancnote, stârnind proteste din partea Phenianului. Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat Seulul că este sursa epidemiei în ţara ei, virusul intrând, potrivit Phenianului, prin materialul de propagandă trimis din Sud.

Denunţând o „crimă împotriva umanităţii”, sora şi consilierul lui Kim Jong Un a ameninţat Seulul cu „represalii puternice”.

Coreea de Nord a înregistrat aproape 4,8 milioane de „cazuri de febră”, aşa cum se numeşte numărul de infecţii, de la sfârşitul lunii aprilie, cu doar 74 de decese conform KCNA.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite