Netanyahu, după discursul liderului Hezbollah: „Nici o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noștri”

0
Publicat:

Într-o scurtă declarație televizată înainte de începerea Shabbatului, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că i-a spus secretarului de stat american Antony Blinken, aflat în vizită, că respinge orice întrerupere temporară a luptei împotriva Hamas care nu include „eliberarea ostaticilor noștri”. De asemenea, el spune că Israelul „nu va permite intrarea de combustibil în Gaza”.

Netanyahu a început prin a promite că victoria va fi „clară și tranșantă”. FOTO: Profimedia
Netanyahu a început prin a promite că victoria va fi „clară și tranșantă”. FOTO: Profimedia

Netanyahu a început prin a promite că victoria va fi „clară și tranșantă” și va „răsuna pentru generații”, notează The Times of Israel. 

El spune că inamicii Israelului urmăresc să distrugă țara și că vor eșua. „Nu ne vom opri până la victorie”, spune el, precizând că aceasta înseamnă „să distrugem Hamas, [și să obținem] întoarcerea ostaticilor și restabilirea securității pentru cetățenii și copiii noștri”.

El i-a lăudat pe soldații curajoși ai Israelului, spunând că aceștia ucid teroriștii „non-stop” în Gaza, cu o strânsă cooperare între forțele terestre și aeriene ale IDF.

Vorbind chiar în timp ce liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, face o declarație prelungită în Liban, Netanyahu îi avertizează pe „dușmanii din nord” ai Israelului să nu facă greșeala costisitoare de a escalada războiul. „Nu vă puteți imagina cât de mult vă va costa acest lucru”.

În ceea ce privește vizita lui Blinken, el spune că o apreciază și apreciază sprijinul președintelui Biden și al SUA. El spune că i-a arătat lui Blinken imagini cu atrocitățile comise de Hamas, pe care secretarul de stat le-a menționat mai devreme în conferința sa de presă.

El a declarat că i-a spus lui Blinken că „Israelul refuză o încetare temporară a focului care nu include eliberarea ostaticilor noștri. Israelul nu va permite intrarea de combustibil în Gaza și se opune trimiterii de bani în Fâșie”.

„Încercăm să luptăm cu un pericol minim pentru luptătorii noștri, dar vom face tot ce este necesar pentru a ne învinge inamicii”, conchide el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite