Mii de adepţi ai mişcării pro-iraniene Hezbollah au participat la înmormântarea oficialului Hamas ucis la Beirut

0
Publicat:

Mii de palestinieni şi libanezi, în principal adepţi ai mişcării pro-iraniene Hezbollah, au participat joi la procesiunea funerară a oficialului Hamas ucis la Beirut, Saleh al-Arouri, informează DPA, conform Agerpres.

Sicriul lui Saleh al-Arouri purtat pe umeri de simpatizanți
Foto EPA EFE

Pe fondul măsurilor de securitate sporite ale armatei libaneze, sicriul lui al-Arouri şi cele ale altor doi membri Hamas ucişi au fost duse dintr-o moschee din Tarek al-Jadideh din capitală spre un cimitir din tabăra palestiniană Shatila.

Scandând "Libertate pentru Palestina", cei îndoliaţi au mărşăluit pe străzile spre cimitir purtând steaguri ale Hamas, palestiniene şi ale Hezbollah.

"Moarte Americii şi Israelului", a scandat mulţimea

Al-Arouri a fost asasinat marţi seară în ceea ce surse de securitate libaneze spun că a fost o lovitură de dronă în suburbiile sudice ale Beirutului.

El a fost ucis împreună cu alţi şase membri ai Hamas, inclusiv comandantul Azzam al-Aqra şi Muhammad al-Rayes.

Focuri puternice de armă s-au auzit în timp ce sicriele erau duse spre cimitir

Între timp, în sudul Libanului, Hezbollah a revendicat cel puţin trei atacuri asupra posturilor israeliene de lângă graniţa cu Libanul.

Ca represalii, armata israeliană a lovit periferia satelor libaneze Houla şi Maroun al-Ras, precum şi al-Khiam.

Patru luptători Hezbollah, inclusiv un lider local, au fost ucişi noaptea trecută în sudul Libanului în lovituri israeliene asupra oraşului de graniţă Naqoura.

Gruparea libaneză a anunţat miercuri moartea altor cinci luptători în sudul Libanului, numărul morţilor ridicându-se acum la peste 150 de militanţi.

De la începutul războiului în Gaza după masacrul Hamas în Israel la 7 octombrie, bombardamente repetate au loc în zona de graniţă Liban-Israel, cu morţi de ambele părţi.

Există temeri că conflictul ar putea escalada în urma asasinării lui al-Arouri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite