Liderul Hezbollah: Avertisment transmis Israelului în cazul unei război cu Libanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupării libaneze pro-iraniene Hezbollah a avertizat miercuri seara Israelul împotriva declanşării unui război în Liban, dând asigurări că gruparea sa va lupta "fără limite", la o zi de la uciderea numărului doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, lângă Beirut, relatează AFP.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

"Deocamdată, luptăm pe front într-o manieră calculată (...) dar dacă inamicul se gândeşte să declanşeze un război împotriva Libanului, vom lupta fără limite, fără restricţii, fără graniţe (...)", a declarat Hassan Nasrallah într-un discurs transmis în direct la televiziune. "Nu ne temem de război", a insistat el.

Discursul liderului Hezbollah a survenit la o zi de la prima lovitură aeriană la periferia Beirutului, atribuită Israelului, de la începutul războiului în Gaza, în urmă cu aproape trei luni. Numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, şi alte şase cadre ale mişcării islamiste palestiniene au fost ucişi într-o lovitură aeriană atribuită Israelului, care a vizat marţi seara birourile grupării aflate în suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian. 

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza pe 7 octombrie, Hezbollahul pro-iranian, care afirmă că intervine în sprijinul mişcării palestiniene, a fost implicat zilnic în schimburi de focuri cu armata israeliană la graniţa dintre Liban şi Israel.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite