Meseria pentru care au aplicat 28.000 de femei din Arabia Saudită. Până acum, doar bărbaţii puteau face asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Dintre cele 28.000 de femei care au aplicat pentru această muncă, doar 30 vor fi alese. Până de curând, în Arabia Saudită, doar bărbaţii puteau avea meseria respectivă.

Operatorul spaniol de căi ferate Renfe a lansat un anunţ de angajare a 30 de conductori de tren femei în Arabia Saudită. Anunţul a atras 28.000 de aplicante. Dintre ele, doar 30 vor fi selectate pentru a conduce trenuri de mare viteză pe traseul dintre Mecca şi Medina, după un an de pregătire plătită, relatează Digi24.

Femeile din Arabia Saudită aveau posibilitatea, până recent, să se angajeze doar ca profesoare sau lucrătoare în domeniul sanitar. Ele nu aveau voie nici să conducă autoturisme.

În ultimii cinci ani, lucrurile au început să se transforme datorită unei politici impuse de prinţul saudit care a dus la dublarea forţei de muncă feminine.

Operatorul spaniol de căi ferate Renfe are în acest moment 80 de bărbaţi angajaţi să conducă trenuri în Arabia Saudită, iar alţi 50 sunt în proces de instruire.

Sursa citată arată că Arabia Saudită prezintă progrese în privinţa problemei inegalităţii de gen într-o perioadă de atentă supraveghere a Occidentului asupra drepturilor omului încălcate în statul arab. Regatul a înăbuşit disidenţa a zeci de activişti pentru drepturile femeilor şi este principal suspect în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Vă recomandăm şi: 

Doisprezece răniţi pe aeroportul din Abha, în Arabia Saudită, în urma distrugerii unei drone

Fostul premier italian Matteo Renzi, acuzat de finanţare ilegală a unui partid politic. A primit 1 milion de euro de la diverse companii din Arabia Saudită

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite