Doisprezece răniţi pe aeroportul din Abha, în Arabia Saudită, în urma distrugerii unei drone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Distrugerea unei drone care viza un aeroport în sudul Arabiei Saudite s-a soldat cu 12 răniţi, joi, anunţă autorităţile, în contextul în care se intensfică lupte împotriva rebelilor huthi în Războiul din Yemenul vecin, relatează AFP.

Huthi, apropiaţi Iranului, lansează cu regularitate atacuri cu drone şi rachete vizând bogatul regat saudit, în contextul în care Riadul conduce din 2015 o coaliţie militară în Yemen, în susţinerea forţelor guvernamentale împotriva rebelilor.

„Doisprezece civili de diferite naţionalităţi au fost răniţi pe aeroportul din Abha, (după ce) apărarea saudită a distrus o dronă lansată către aeroport”, anunţă coaliţia, citată de agenţia oficială de presă saudită SPA.

SPA anunţa anterior „patru răniţi civili în rândul angajaţilor şi călătorilor”, după ce fragmente din dronă au căzut în zona aeroportului internţaional.

„Luăm măsuri operaţionale ferme pentru a răspunde ameninţării vizând aeroporturi civile şi călători”, dă asigurări coaliţia, care anunţă că traficul aerian s-a ”reluat”.

Aeroportul din Abha - situat în sud-vest, în apropiere de frontiera din nordul Yemenului, o regiune aflată sub controlul huthi - este luat frecvent drept ţintă de către rebeli huthi, însă înregistrează rareori victime.

La Jazan, o regiune de frontieră situată în apropiere de Yemen care este, de asemenea, vizată frecvent, două persoane au fost ucise, iar alte şapte au fost rănite la sfârşitul lui decembrie, în primul atac sângeros în Arabia Saudită revendicat de către rebeli în mai bine de trei ani.

Războiul din Yemen a cauzat una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

Potrivit ONU, în şapte ani de conflict cel puţin 377.000 de oameni au fost ucişi, marea majoritate din cauza unor consecinţe indrecte ale confruntărilor armate, şi anume foamete şi boli.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite