Mandat de arestare, emis pe numele liderului opoziției din Venezuela, Juan Guaido. Ce acuzații i se aduc

0
Publicat:

Procuratura venezueleană a emis, joi, un mandat de arestare pe numele liderului opoziției, Juan Guaido. Totodată, a cerut Interpolului să lanseze o notificare roșie în acest sens, pe baza investigațiilor efectuate de un tribunal din Statele Unite și dezvăluite recent de presă, notează AFP.

Juan Guaido FOTO Arhivă
Juan Guaido FOTO Arhivă

Procurorul Tarek William Saab a făcut anunțul într-o intervenție televizată, în cadrul căreia a afirmat că Guaido este acuzat de mai multe infracțiuni grave, printre care: trădare, uzurpare de funcții, spălare de bani și asociere în vederea comiterii de infracțiuni.

Pagube de miliarde de dolari

Potrivit procurorului Saab, Guaido este acuzat că „a folosit resursele PDVSA (gigantul petrolier public Petroleos din Venezuela) pentru a provoca pierderi care se apropie sau depășesc 19 miliarde de dolari”. Aceste acuzații se bazează pe „dezvăluirile”, furnizate presei „de un tribunal federal din Statele Unite”.

Guaido, fost președinte interimar

Juan Guaido, fostul președinte al Adunării Naționale din Venezuela, s-a autoproclamat „președinte interimar” al țării în ianuarie 2019, după ce a contestat realegerea președintelui Nicolas Maduro, în 2018. În timpul mandatului său, Guaido a beneficiat de sprijinul puternic al Statelor Unite, care au impus sancțiuni dure regimului din Caracas, inclusiv un embargo asupra petrolului venezuelean.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite