Londra a confirmat că a doborât mai multe drone iraniene în timpul atacului asupra Israelului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, a confirmat duminica aceasta că aviaţia militară britanică a doborât "mai multe" drone iraniene în timpul atacului lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva Israelului.

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii FOTO: Profimedia
Rishi Sunak, premierul Marii Britanii FOTO: Profimedia

"Pot confirma că piloţii noştri au doborât mai multe drone de atac iraniene", a declarat Rishi Sunak într-un mesaj video retransmis de biroul de presă premierului, cu puţin timp înainte de o reuniune a liderilor statelor G7, din care face parte şi Regatul Unit, scrie Agerpres.

Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat că Franţa şi Regatul Unit se numără printre ţările care au ajutat Israelul să se apere de atacul fără precedent lansat de Iran în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică. Hagari a subliniat că Israelul şi ţările aliate „au dejucat” atacul iranian împotriva teritoriului său şi au interceptat "99% dintre tirurile" cu rachete şi drone.

Iranul a lansat în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său la Damasc.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian, care nu recunoaşte Republica Islamică.

Şefii de stat şi de guvern ai G7 se vor reuni în videoconferinţă duminică, la începutul după-amiezii, "pentru a discuta despre atacul iranian împotriva Israelului", a anunţat guvernul italian, care prezidează în prezent acest grup al celor mai industrializate ţări ale lumii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite