Liderul nord-coreean, primit cu urale la Phenian după ce a desfăşurat „activităţi revoluţionare externe" în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marţi seara în gara din Phenian la bordul trenului său blindat, punând capăt unei călătorii de aproape o săptămână în Rusia, care „va rămâne pentru totdeauna în istoria" relaţiilor bilaterale, a informat miercuri presa de stat.

Kim Jong Un FOTO Profimedia
Kim Jong Un FOTO Profimedia

Kim s-a întors „sănătos" şi a fost întâmpinat la sosirea trenului cu „urale" de către înalţi oficiali şi nord-coreeni, potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene KCNA.

Liderul a răspuns cu o fluturare a mâinii înainte de a trece în revistă o gardă de onoare militară. Liderul nord-coreean a desfăşurat în Rusiaactivităţi revoluţionare externe" care „vor rămâne pentru totdeauna în istoria dezvoltării prieteniei dintre RPDC şi Rusia", a adăugat KCNA, folosind acronimul pentru numele oficial al Coreei de Nord.

În timpul vizitei de şase zile, Kim s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, alimentând temerile occidentale că Moscova vrea să cumpere arme de la Phenian pentru conflictul din Ucraina.

Coreea de Nord este, la rândul său, suspectată că doreşte să achiziţioneze tehnologie pentru programele sale nuclear şi de rachete. Ambele ţări se află sub sancţiuni internaţionale: Rusia pentru invazia sa în Ucraina, iar Coreea de Nord pentru programele sale nuclear şi balistic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite