Partea nevăzută a vizitei lui Kim Jong-un în Rusia: balet și spectacole cu morse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita de șase zile a liderului nord-coreean Kim Jong-un în Rusia a fost presărată și cu experiențe culturale, inclusiv un spectacol de balet și un show cu morse, și de cadouri semnificative, precum drone explozive și veste antiglonț.

Kim Jong Un, la spectacolul în care vedeta a fost o morsă. FOTO via BusinessInsider
Kim Jong Un, la spectacolul în care vedeta a fost o morsă. FOTO via BusinessInsider

Deși călătoria lui Kim Jong Un în Rusia, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, a vizat în principal tururi ale siturilor militare, gazdele rusești ale dictatorului nord-coreean s-au asigurat ca acesta să aibă parte și de momente culturale relaxante. La final, Kim Jong Un a plecat înapoi spre Coreea de Nord și cu o serie de cadouri unice de adio, demonstrând consolidarea legăturilor dintre cele două națiuni, scrie portalul BusinessInsider.com. 

Experiențe culturale și cadouri strategice

Numai muncă și fără distracție? Nu și pentru Kim Jong Un în timpul recentei sale vizite în Rusia. Călătoria liderului nord-coreean, care a început la 12 septembrie, a fost un amestec de angajamente oficiale și experiențe culturale. În timp ce vizita a fost axată în principal pe tururi ale siturilor militare, gazdele rusești s-au asigurat că Kim a fost tratat cu unele dintre cele mai importante atracții culturale ale țării.

La sosirea în Rusia cu trenul său de lux blindat, liderul nord-coreean a fost întâmpinat cu multă fanfară. Vizita a avut loc pe fondul speculațiilor conform cărora Rusia explorează posibilitatea de a încheia un acord pentru furnizarea de armament și muniție de către Coreea de Nord, mai ales în contextul conflictului actual cu Ucraina.

Unul dintre cele mai semnificative momente ale vizitei lui Kim a fost întâlnirea acestuia cu președintele rus Vladimir Putin la cosmodromul Vostocinîi. Această întâlnire, după cum a relatat mass-media de stat rusă TASS, s-a întins pe parcursul a peste cinci ore, ceea ce indică profunzimea discuțiilor lor.

Cu toate acestea, nu a fost vorba doar de afaceri serioase. Gazdele rusești ale lui Kim s-au asigurat că acesta a gustat din cultura rusă. Sâmbătă, Kim a avut plăcerea de a viziona renumitul balet „Frumoasa din pădurea adormită” al lui Piotr Ceaikovski.

În ziua următoare, a fost invitat la un spectacol marin la Acvariul Primorski din Vladivostok. Spectacolul, care a avut ca protagonist o morsă și a prezentat și alte animale marine, precum balene beluga și delfini, a fost un succes pentru Kim, după cum reiese din fotografiile distribuite de Agenția Centrală Coreeană de Știri.

Kim Jong Un, la spectacolul în care vedeta a fost o morsă. FOTO via BusinessInsider
Kim Jong Un, la spectacolul în care vedeta a fost o morsă. FOTO via BusinessInsider

Împotrivă în „lupta sacră” împotriva Occidentului

Dar surprizele nu s-au terminat aici. Ca un cadou de despărțire, guvernatorul regiunii Primorie din Extremul Orient Rusesc i-a oferit lui Kim o vestă antiglonț de ultimă generație. Prezentată ca fiind „mult mai ușoară decât analogii săi cunoscuți”, această vestă oferă protecție pentru zonele vitale, inclusiv pentru piept, umeri, gât și inghinali.

În plus, Kim a primit un set de cinci drone kamikaze, o dronă de recunoaștere de tip avion Geranium-25 și un set special de îmbrăcăminte care, potrivit rapoartelor, pare invizibilă pe sistemele de imagistică termică.

Deși nu au fost încheiate acorduri bilaterale în timpul acestei vizite, semnificația călătoriei nu poate fi subestimată. Aceasta a pus în evidență legăturile tot mai strânse dintre două națiuni. Acest sentiment a fost reluat și mai mult atunci când Kim, în timpul întâlnirii cu Putin, a promis sprijinul său de neclintit pentru „lupta sacră” a Rusiei împotriva Occidentului.

În propriile sale cuvinte, Kim a subliniat: „Acum, Rusia s-a ridicat la lupta sacră pentru a-și proteja suveranitatea și securitatea împotriva forțelor hegemonice care se opun Rusiei. Vom sprijini întotdeauna deciziile președintelui Putin și ale conducerii ruse”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite