Ambasadorul rus la Phenian a anunțat că Rusia este pregătită să ajute RPDC cu alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit lui Alexander Matsegora, Phenianul spune că se poate descurca singur. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rusia este pregătită să ofere asistență alimentară RPDC, dar Phenianul spune că poate face față singur situației din țară, pe fondul unei recolte bune, a declarat ambasadorul Rusiei în RPDC, Alexander Matsegora, într-un interviu cu jurnalista Marina Kim, care fost difuzat pe canalul TV Soloviev Live.

"Noi le-am oferit [ajutor], iar în 2020 le-am furnizat 50 de mii de tone de grâu. În mod gratuit, ca ajutor umanitar. Am fi gata să facem asta acum. Dar tovarășii coreeni, să spunem, acționează cinstit,. Ei spun: „Mulțumesc foarte mult, când lucrurile se vor îngreuna pentru noi, vom apela la voi, acum totul este în regulă la noi.” Și, într-adevăr, recolta lor din acest an este foarte, foarte bună”, a spus diplomatul.

Pe 17 septembrie, șeful Ministerului Resurselor Naturale din Rusia, Alexander Kozlov, a anunțat că s-a încheiat vizita oficială a liderului RPDC Kim Jong-un în Federația Rusă. El a ajuns în Rusia pe 12 septembrie la invitația președintelui rus Vladimir Putin. La Cosmodromul Vostochny, cei doi lideri, miercuri, au purtat negocieri atât cu participarea delegațiilor, cât și unu la unu. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite