Kim Jong-un i-a oferit un apartament de lux „prezentatoarei poporului”, într-un eveniment de propagandă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Ri Chun Hee, prezentatoarea jurnalului televiziunii de stat din Coreea de Nord, care a apărut pe sticlă peste jumătate de secol, a primit un apartament de lux din partea lui Kim Jong-un, a informat, joi, presa oficială nord-coreeană, care a făcut publice mai multe fotografii.

Ri Chun Hee a anunţat cele mai marcante evenimente din istoria Coreei de Nord din ultimii 50 de ani, de la moartea "părintelui fondator al naţiunii", Kim Il Sung, în 1994, până la primul test nuclear efectuat în 2006.

Imaginile oferite de presa nord-coreeană o arată pe Ri Chun Hi, în vârstă de 70 de ani, în compania lui Kim Jong Un într-un complex de apartamente, în capitala Phenian. 

Potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene KCNA, „prezentatoarea poporului” i-a mulţumit liderului, spunându-i că locuinţa sa se aseamănă cu un "hotel" şi că familia sa "a stat trează toată noaptea plângând cu profundă recunoştinţă". 

Kim Jong-un i-a spus că este una dintre "comorile" ţării după ce a lucrat ca prezentatoare încă "din copilăria lui". 

Coreea de Nord a anunţat finalizarea unui complex de apartamente înainte de aniversarea, vineri, a 110 de ani de la naşterea lui Kim Il Sung, bunicul lui Kim Jong-un. Liderul nord-coreean a "iniţiat" proiectul de a dona aceste locuinţe celor "care au contribuit la prosperitatea şi dezvoltarea ţării", potrivit KCNA.

Oficialii americani şi sud-coreeni au avertizat că Phenianul s-ar putea pregăti pentru un alt test nuclear cu ocazia acestei aniversări. 

Phenianul marchează în mod tradiţional zilele de naştere ale celor mai importate personalităţi ale ţării cu parade militare, teste cu arme sau lansări de sateliţi, mai scrie Agerpres. Anul acesta, Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete care au culminat luna trecută cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale care ar putea atinge, transportând un focos nuclear, coasta de est a Statelor Unite.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite