Coreea de Nord a organizat o ceremonie grandioasă pentru dezvăluirea noului portret al lui Kim Jong-un. Reacţia publicului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Coreea de Nord a dezvăluit noul portret oficial al lui Kim Jong-un, la împlinirea unui deceniu de guvernare. Tabloul este pictat şi are mari dimensiuni, fiind considerat un pas important pentru cultul personalităţii oficialului.

Televiziunea publică nord-coreeană a difuzat un program de 40 de minute despre evenimentul care a marcat împlinirea a 10 de ani de când Kim a devenit prim-secretar al Partidului Muncitoresc, scrie Digi24.

Kim ar fi preluat puterea atunci când a fost numit comandant suprem al armatei după ce tatăl său, Kim Jong Il, a murit, în decembrie 2011.

Acesta nu a fost prezent la ceremonie. Publicul a aplaudat şi aclamat noul portret al oficialului.

Într-un discurs rostit duminică la o reuniune naţională, Choe Ryong Hae, membru al Prezidiului Biroului Politic al Comitetului Central al WPK şi unul dintre cei mai înalţi oficiali sub Kim, l-a lăudat pe liderul nord-coreean ca fiind „un gânditor talentat şi teoretician, un om de stat remarcabil şi un mare comandant fără egal".

Evenimentele au început vineri şi includ o săptămână de comemorări care se vor referi şi la aniversarea a 110 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord şi bunicul lui Kim Jong-un.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite