Capitala Coreei de Nord are un nou cartier de lux, care a fost construit într-un singur an. La inaugurare a participat şi dictatorul Kim Jong-un VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Capitala Coreei de Nord are un nou cartier de lux, cu blocuri înalte cu un design ultramodern, bulevarde largi şi spaţii de relaxare, care a fost construit într-un singur an. La inaugurare a participat şi dictatorul Kim Jong-un.

Cel mai probabil, cele 10.000 de apartamente noi vor merge la activişti de partid şi la militari loiali regimului, cum se întâmplă de obicei cu locuinţele de lux din Coreea de Nord, potrivit Digi24. 

Phenianul, cel mai mare oraş al ţării, cu o populaţie de aproximativ 3 milioane de locuitori, suferă de un deficit grav de locuinţe.

Kim Jong-un a promis la Congresul Partidului Muncitorilor din Coreea, din ianuarie 2021 că va construi 50.000 de case până la sfârşitul lui 2025, dintre care o cincime ar fi trebuit să fie terminate până la sfârşitul anului trecut.

Cu toate acestea, deficitul de materiale de construcţie, în principal din cauza închiderii comerţului cu China în timpul pandemiei de coronavirus, a întârziat grav proiectul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite