Kim Jong-un cere accelerarea pregătirilor de război. Liderul nord-coreean acuză manevrele Statelor Unite

0
Publicat:

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a făcut un apel ferm pentru accelerarea pregătirilor de război ale țării sale, inclusiv a programului de arme nucleare. El a argumentat că „situația politică și militară gravă” este rezultatul manevrelor de război ale Statelor Unite și aliaților săi, a anunțat joi media de stat, potrivit AFP.

Kim Jong Un cere „accelerarea pregătirilor de război” FOTO Profimedia
Kim Jong Un cere „accelerarea pregătirilor de război” FOTO Profimedia

În cadrul reuniunii plenare a comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea, partidul unic de guvernământ din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a emis ordine clare către „Armată, industria munițiilor, sectoarele de arme nucleare și apărare civilă să accelereze pregătirile de război”, precizează agenția de presă nord-coreeană, ACTC.

Motivând această decizie, liderul nord-coreean a subliniat că „situația politică și militară din Peninsula Coreea a atins un punct extrem”, referindu-se la „manevrele de confruntare fără precedent în istorie ale Statelor Unite și forțelor lor vasale”.

Amenințarea nucleară

În acest an, Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste cu rachete balistice, încălcând numeroase rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU.

Cu toate acestea, în 2023, Phenianul a inclus în constituție statutul său de putere nucleară, a lansat cu succes un satelit militar spion și a testat cu succes Hwasong-18, cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din arsenalul său, capabilă să atingă Statele Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite