Kim Jong Un a deschis reuniunea anuală a Partidului Muncitorilor

0
Publicat:

Conducătorul nord-coreea Kim Jong Un a dat startul evenimentelor dedicate reuniunii anuale de sfârșit de an a Partidului Muncitorilor aflat la putere, a informat miercuri agenția oficială de presă KCNA, citată de AFP, scrie Agerpres.

Kim Jong Un FOTO: Profimedia (Arhivă)
Kim Jong Un FOTO: Profimedia (Arhivă)

Această reprezintă una din cele mai importante tribune pentru liderul de la Phenian care, la închiderea acesteia la 1 ianuarie, în urmă cu aproape un an, a anunţat o „creştere exponenţială a arsenalului nuclear nord-coreean”.

Marţi, la deschiderea acestei noi ediţii, acesta a estimat că 2023 a fost „un an de mari cotituri şi mari schimbări”, în special în ceea ce priveşte capacităţile militare ale țării.

Anul a fost marcat de lansarea primului satelit spion al ţării, testarea celei mai puternice rachete balistice intercontinentale (ICBM) de până acum, Hwasong-18, şi înscrierea în Constituţie a statutului său de putere nucleară.

Săptămâna trecută, Kim Jong Un a declarat că țara sa nu va ezita să recurgă la arme atomice dacă va fi „provocată”.

Deosebit de tensionate, relaţiile dintre Phenian şi Seul s-au deteriorat şi mai mult în noiembrie în urma lansării satelitului spion nord-coreean, cu suspendarea unui acord care fusese încheiat în 2018 între cele două ţări pentru reducerea tensiunilor militare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite