Un avion de luptă american F-16 s-a prăbușit în Coreea de Sud. Pilotul a reușit să se catapulteze

0
Publicat:

Un avion de luptă american F-16 s-a prăbuşit în Marea Galbenă luni, în Coreea de Sud, în cursul unui exerciţiu de antrenament. Pilotul său, care a reuşit să se catapulteze, a fost salvat, a informat agenţia de presă Yonhap, notează AFP.

Pilotul avionului a reușit să se catapulteze FOTO Adevărul
Pilotul avionului a reușit să se catapulteze FOTO Adevărul

Avionul s-a prăbuşit în apele Mării Galbene după ce a decolat de la o bază aeriană din Gunsan, la 178 de kilometri sud de Seul", a raportat agenţia sud-coreeană de presă.

Pilotul, care a reuşit să se catapulteze din avion, a fost salvat, a informat Yonhap, citată de Agerpres.

Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat orice comentariu.

Forţele americane din Coreea de Sud nu au fost disponibile imediat pentru a confirma această informaţie.

În luna mai, un avion american F-16 s-a prăbuşit într-o zonă agricolă de la sud de Seul, fără a provoca victime, în timpul unui exerciţiu de antrenament de rutină. Pilotul său a scăpat teafăr după catapultare.

Zelenski face apel la concentrarea pe victorie, în timp ce Occidentul încearcă să-şi respecte promisiunea privind F-16

Washingtonul este principalul aliat de securitate al Seulului şi staţionează aproximativ 28.500 de soldaţi în Coreea de Sud pentru a ajuta la protejarea acesteia de nordul dotat cu arma nucleară.

În Japonia vecină, armata americană a anunţat săptămâna trecută că va imobiliza la sol flota de avioane V-22 Osprey în urma unui accident care a ucis opt aviatori americani la sfârşitul lui noiembrie. 

Preşedintele Ucrainei a făcut apel la concentrarea pe victorie pe fondul dezbaterilor despre un impas pe front şi o presupusă oboseală a Occidentului, care a trimis mai multe sisteme de apărare antiaeriană Kievului şi avioane de luptă F-16 în România pentru a antrena piloţi ucraineni, relata EFE, la încdeputul lunii noiembrie 2023, citată de Agerpres.

„Cu toţii trebuie să ne gândim acum la apărarea ţării noastre.Trebuie să fim uniţi, să evităm să ne lăsăm distraşi şi divizaţi de dispute sau de alte priorităţi. Situaţia este acum la fel ca înainte: fără o victorie, nu va exista nici ţara. Victoria noastră este posibilă. Se va întâmpla dacă ne vom concentra cu toţii asupra ei", a declarat Zelenski într-un discurs.

Apelul preşedintelui ucrainean are loc după controversa generată de afirmaţiile comandantului-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, potrivit căruia războiul a intrat în impas pe fronturile de est şi de sud, după mai mult de 600 de zile de conflict armat şi cinci luni de contraofensivă, iar revista Time a afirmat recent că există îndoieli cu privire la posibilitatea unei victorii ucrainene.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite