Kılıçdaroğlu a acuzat conducerea turcă că i-a blocat accesul la distribuția de SMS-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El a sugerat că președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdogan, încearcă să se asigure că singurul candidat prezidențial al opoziției nu participă la al doilea tur al alegerilor.

Contracandidatul lui Erdogan la președinția Turciei, Kemal Kılıçdaroğlu. Foto: EPA-EFE
Contracandidatul lui Erdogan la președinția Turciei, Kemal Kılıçdaroğlu. Foto: EPA-EFE

Singurul candidat al opoziției la președinția Turciei, Kemal Kılıçdaroğlu, a acuzat vineri autoritățile țării că i-au blocat accesul la trimiterea de mesaje SMS către mass-media înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale care va avea loc pe 28 mai.

"Companiile de telecomunicații mă împiedică să trimit mesaje SMS jurnaliştilor. Am fost complet blocat. [Recep Tayyip] Erdogan, încerci să mă împiedici să particip la al doilea tur de scrutin?" - a scris Kılıçdaroğlu pe contul său de socializare.

Autoritățile turce și companiile de telecomunicații nu au comentat încă declarația liderului opoziției.

Pe 19 mai, Comisia Electorală Centrală a Turciei a anunțat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale din țară. Potrivit acestor date, Erdogan a câștigat 49,52% din voturi, liderul opoziției Kemal Kilicdaroglu - 44,88%. Ocupantul locului trei, care a renunțat la cursă, dar cu toate acestea a atras 5,17% din voturi, Sinan Ogan și-a îndemnat anterior electoratul să voteze pentru titularul în funcție.

Câștigătorul din turul doi  va fi candidatul care va obține cele mai multe voturi.

Mulți sociologi prevăd o victorie în turul doi al alegerilor pentru Erdogan, crezând că acesta poate obține 52-55% din voturi.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite