Joe Biden şi Vladimir Putin vor discuta sâmbătă dimineaţă, după ce SUA a avertizat că Rusia ar putea ataca Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, va avea o discuţie telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin, sâmbătă dimineaţă.

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat pentru AFP că Rusia a propus o discuţie la telefon cu Joe Biden pentru luni, dar americanii au vrut să discute mai devreme, iar ruşii au acceptat, relatează agerpres.ro. 

Toată Europa este în alertă în ultimele 24 de ore şi un conflict militar pe teritoriul Ucrainei este aproape inevitabil, conform ultimelor acţiuni ce au loc în apropierea graniţei Ucrainei de către trupele militare ruseşti. 

''Continuăm să vedem semne de escaladare din partea Rusiei, inclusiv sosirea de noi forţe la graniţa cu Ucraina'', a declarat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american.  

Şi Emmanuel Macron va încerca să aibă din nou un dialog cu Vladimir Putin deoarece un conflict militar pe teritoriul Ucrainei va avea repercursiuni grave ce vor afecta întreaga lume. 

Sâmbătă după-amiază, preşedintele Franţei va discuta cu omologul său rus despre criza de la graniţa ruso-ucraineană. Până în prezent, atât preşedintele american, Joe Biden, cât şi cancelarul german Olaf Scholz au reafirmat că vor spriijini suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Totuşi, NATO încearcă să aibă discuţii diplomatice şi să rezolve acest conflict cât mai rapid într-un mod paşnic. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite