Japonia: Ninsoarea abundentă a „paralizat“ traficul rutier și feroviar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de autovehicule au rămas blocate în cursul nopţii de luni spre marţi pe autostrăzi din regiunile situate la nord-vest de Tokyo ca urmare a ninsorilor abundente.

De asemenea, zăpada căzută a perturbat serviciile feroviare locale şi au provocat pene de curent, transmite agenţia niponă de ştiri Kyodo.

Un bărbat de 85 de ani a murit după ce a căzut într-un canal de scurgere, iar alte cinci persoane au fost rănite în accidente rutiere cauzate de zăpadă sau de lucrările de deszăpezire, a anunţat guvernul prefecturii Niigata, conform Agerpres.

Şoferii au rămas blocaţi în stratul gros de zăpadă de pe două autostrăzi naţionale, iar prefectura din Niigata a apelat la Forţele de Autoapărare ale Japoniei pentru a ajuta la descongestionarea traficului din Kashiwazaki şi din alte localităţi.

Ministrul nipon al Transporturilor a declarat că guvernul intenţionează să rezolve ambuteiajele de pe autostrada din Kashiwazaki, însă autorităţile locale au indicat că, în prezent, nu există nicio perspectivă de îmbunătăţire a situaţiei pe celelalte tronsoane. Au fost, de asemenea, consemnate ambuteiaje pe autostrada care deserveşte Nagaoka şi Ojiya.

800 de mașini rămase blocate Kashiwazaki

Cel puţin 800 de maşini şi camioane au rămas blocate în Kashiwazaki, marţi, în jurul orei locale 01:00. Numărul lor s-a redus la aproximativ 300 de autovehicule, trei ore mai târziu, ca urmare a lucrărilor de deszăpezire care au continuat pe tot parcursul nopţii, potrivit autorităţilor.

Avertizare pentru o nouă furtună de zăpadă

Agenţia de Meteorologie din Japonia a avertizat marţi că regiunea este ameninţată de o nouă furtună de zăpadă care ar putea provoca perturbări ale traficului în regiunile costiere de la Marea Japoniei, de joi până duminică, un val de frig urmând totodată să pună stăpânire pe arhipelagul japonez.

Kumi Miyazawa, o profesoară de şcoală gimnazială în vârstă de 52 de ani, a spus că a petrecut noaptea blocată într-un ambuteiaj creat începând de luni după-amiază: „Şoferii s-au ajutat reciproc“.

Zăpada abundentă a provocat, de asemenea, mai multe pene de curent în numeroase zone şi a condus la suspendarea unor curse feroviare. Compania East Japan Railway a anunţat că a suspendat mai multe servicii ale primelor trenuri de marţi.

Într-o perioadă de 24 de ore, trei municipalităţi din prefecturile Yamagata şi Fukushima din nord-estul ţării au înregistrat o acumulare de zăpadă de peste un metru, cea mai mare cantitate consemnată vreodată în aceste zone.

În Uonuma din prefectura Niigata s-au acumulat 87 de centimetri de zăpadă într-o perioadă de 24 de ore, în timp ce în Nagaoka şi Kashiwazaki stratul de zăpadă a atins 76, respectiv 72 de centimetri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite