Israelul va permite livrarea „temporară” de ajutoare în Gaza

0
Publicat:

Israelul va permite livrarea „temporară” de ajutor pentru populația din Fâşia Gaza, asediată şi ameninţată de foamete, prin portul Ashdod şi punctul de trecere Erez, a comunicat vineri biroul premierului Benjamin Netanyahu, notează AFP, scrie AGERPRES.

 Benjamin Netanyahu FOTO: Profimedia
Benjamin Netanyahu FOTO: Profimedia

Cabinetul de război a autorizat guvernul „să ia măsuri imediate pentru a creşte ajutorul umanitar” cu scopul de „a evita o criză umanitară” şi „a asigura continuarea luptelor”, a declarat într-un comunicat, la câteva ore după un avertisment al preşedintelui american.

Preşedintele Biden, un susţinător ferm al Israelului până în prezent, a cerut joi într-o discuție telefonică de aproximativ 30 de minute cu premierul Benjamin Netanyahu o încetare imediată a focului, în urma atacului israelian asupra unui convoi umanitar al ONG-ului World Central Kitchen, care s-a soldat cu moartea a şapte voluntari.

De asemenea, liderul american a accentuat că aşteaptă din partea Israelului „aplicarea de măsuri specifice, concrete şi tangibile pentru a răspunde suferinţei civililor, crizei umanitare şi pentru siguranţa lucrătorilor umanitari”, potrivit unei scurte relatări a discuţiei telefonice făcută publicităţii de Casa Albă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite