Israelul opreşte livrările de energie electrică, combustibil şi bunuri către Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a anunţat, duminică, lansarea de atacuri împotriva organizaţiei extremiste Hamas, ca răspuns la atacurile-surpriză pe scară largă ale grupării din Fâşia Gaza, informează DPA, citată de Agerpres.

Război în Israel FOTO Profimedia
Război în Israel FOTO Profimedia

Consiliul de securitate al Israelului a aprobat măsuri pentru „distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale" ale Hamas

Anunțul a fost făcut duminică de biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, care a anunțat că Israelul va opri furnizarea de energie electrică, combustibil şi bunuri în Gaza.

„Va continua fără rezerve şi fără răgaz” 

Benjamin Netanyahu a scris pe X, fostă Twitter, că Israelul „se îmbarcă într-un război lung şi dificil".

„Războiul ne-a fost forţat de un atac criminal al Hamas", a scris prim-ministrului israelian.

O ofensivă a început „şi va continua fără rezerve şi fără răgaz - până când obiectivele sunt atinse", a spus el.

„Vom restabili securitatea cetăţenilor Israelului şi vom câştiga", a adăugat el.

Un cuplu israelian ţinut ostatic în Ofakim a fost salvat

Canalul televiziunii publice israeliene Kan a anunţat că un cuplu israelian ţinut ostatic în Ofakim a fost salvat, iar autorii luării de ostatici ucişi. Trei soldaţi israelieni au fost răniţi.

Potrivit Kan, forţele israeliene au ucis 10 membri suspectaţi ai Hamas care luaseră controlul unei secţii de poliţie din oraşul Sderot, care se învecinează cu Fâşia Gaza.

Cel puţin 300 de persoane au fost ucise în Israel după atacurile masive ale Hamas şi peste 1.590 rănite până sâmbătă seară, potrivit serviciului de salvare israelian Zaka.

În Gaza, 242 de persoane au fost ucise şi aproximativ 1.700 rănite în loviturile de represalii ale armatei israeliene, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite