Israelul evacuează aşezări din apropierea graniţei cu Gaza, anunţă armata

0
Publicat:

Armata israeliană a anunţat că evacuează aşezări israeliene din zona de frontieră cu Gaza, pe fondul războiului cu organizaţia extremistă palestiniană Hamas, informează duminică agenţia DPA, citată de Agerpres.

Război în Israel. FOTO Profimedia
Război în Israel. FOTO Profimedia

Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Richard Hecht, a precizat că mii de oameni urmează să fie duşi în alte locuri din Israel.

Armata a declarat zonă restricţionată în jurul fâşiei de coastă. Încă opt puncte au rămas în sudul Israelului unde armata căuta posibili atacatori, a spus Hecht.

Gardul cu Fâşia Gaza a fost spart în 29 de puncte, toate acestea fiind acum sub control.

Potrivit lui Hecht, potenţialii noi atacatori sunt atacaţi din aer în aceste puncte.

Sute de civili morți

În atacul devastator la scară largă lansat sâmbătă de Hamas -  clasificată organizaţie teroristă de UE, SUA şi Israel - au fost uciși aproximativ 300 de israelieni și aproape 1.600 de persoane au fost rănite.

Femei, copii şi cetăţeni în vârstă - israelieni - sunt ţinuţi ostatici în Gaza. Armata israeliană nu a putut furniza până acum cifre exacte.

„Vom oferi Hamas un răspuns foarte dur după acest atac inuman. Este o dimineaţă groaznică", a spus purtătorul de cuvânt al armatei.

Pierderi în rândul militarilor

Cifrele militare arată că printre morţi se numără 26 de militari (bărbați și femei) inclusiv un general adjunct şi comandanţi superiori.

Hecht a declarat că instrucţiuni vor fi date populaţiei din Gaza înaintea atacurilor asupra ţintelor Hamas „pentru a evita daune colaterale". Dar nu va fi nicio evacuare de pe teritoriul palestinian, a precizat el.

Le vom spune să meargă spre nord, să meargă spre sud, să meargă spre est", a spus el.

Referitor la o posibilă ofensivă terestră, purtătorul de cuvânt a declarat că toate opţiunile sunt pe masă. Punctele de trecere a frontierei în Gaza au fost distruse de Hamas, a spus el.

„Nu ne grăbim să le redeschidem", a adăugat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite