Anunțul unui oficial israelian cu privire la implicarea în moartea președintelui Iranului: „Nu vom vărsa nicio lacrimă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul nu a fost implicat în niciun fel în moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi și a ministrului său de externe Hossein Amir Abdollahian, a declarat un oficial pentru agenția de presă Reuters.

Președintele iranian s-a prăbușit cu elicopterul FOTO: EPA EFE
Președintele iranian s-a prăbușit cu elicopterul FOTO: EPA EFE

„Nu am fost noi”, a declarat oficialul israelian, care a cerut să rămână anonim.

În prezent, toate indiciile arată că elicopterul s-a prăbușit din cauza vremii nefavorabile și a vizibilității reduse, scrie news.sky.com.

Iranul și Israelul sunt dușmani de lungă durată, acesta din urmă opunându-se cu vehemență dezvoltării programului nuclear al Teheranului.

Iranul a sprijinit, finanțat și antrenat mai multe grupări proxy din regiunea Orientului Mijlociu în diferite grade, inclusiv Hamas în Gaza, Houthis în Yemen, Hezbollah în Liban și o serie de alte facțiuni cu sediul în Siria și Irak.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea elicopterului care îi transporta, într-o zonă muntoasă şi pe o vreme foarte rece, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipe de căutare au localizat epava aparatului de zbor în provincia Azerbaidjanul de Est,

Deputatul din opoziție Avigdor Liberman spune că Israelul nu se așteaptă ca moartea lui Raisi să facă vreo diferență în politicile Iranului în regiune.

Pentru noi nu contează, nu va afecta atitudinea Israelului față de Iran. Politicile Iranului sunt stabilite de Liderul Suprem [Ayatollah Ali Khamenei],” a declarat el pentru site-ul de știri Ynet.

Cu toate acestea, nu era nicio îndoială că președintele era un om brutal. Nu vom vărsa nicio lacrimă”, a continuat acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite