Israelul, decizie radicală după declarațiile lui Erdogan. Își retrage diplomații din Turcia

0
Publicat:

Eli Cohen, ministrul de Externe al Israelului,  a anunțat că le-a ordonat diplomaților israelieni să plece din Turcia după „declarațiile dure” de la Istanbul.

Eli Cohen, ministrul de Externe al Israelului
Eli Cohen, ministrul de Externe al Israelului

„Având în vedere declarațiile grave venite din Turcia, am ordonat întoarcerea reprezentanților diplomatici din această țară pentru a efectua o reevaluare a relațiilor dintre Israel și Turcia”, a scris Cohen pe rețeaua X.

La un miting pro-palestinian din Istanbul, în faţa a sute de mii de persoane, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a criticat vehement Israelul şi Occidentul.

Preşedintele turc a cerut Israelului „să oprească imediat această nebunie" şi să pună capăt „atacurilor" asupra Gazei.  Recep Erdogan a spus că atacurile Israelului în Gaza sunt un „masacru” și a susținut că Hamas este armată de eliberare, nu organizație teroristă.

De asemenea, el a spus că Israel este „un stat invadator”. ”Bombardamentele israeliene care s-au intensificat în Gaza au vizat încă o dată femei, copii şi civili nevinovaţi şi au agravat criza umanitară în curs. Israelul trebuie să înceteze imediat această nebunie şi să-şi pună capăt atacurilor”, a mai spus Erdogan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite