Israelul anulează cursurile și limitează adunările din cauza amenințării unui atac iranian

0
Publicat:

IDF a adăugat că instrucțiunile Direcției de Logistică vor intra în vigoare la ora 23:00, ora locală.

Tel Aviv. Foto: Shutterstock
Tel Aviv. Foto: Shutterstock

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat modificări ale regulamentelor Comandamentului Frontului Intern, anulând cursurile la instituțiile de învățământ și limitând numărul participanților la adunări la 1.000 de persoane, pe fondul unui atac așteptat din Iran.

Pe baza evaluării situației, s-a stabilit că <...> vor fi aduse modificări în instrucțiunile Administrației Frontului Intern [israelian] Ca parte a modificărilor, s-a decis interzicerea activităților educaționale pe teritoriul israelian”. a declarat serviciul de presă al armatei într-un comunicat.

În zonele verzi, adunările vor fi limitate la o mie de persoane”, a adăugat armata.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a explicat în timpul unui briefing de seară că „în această săptămână, IDF a evaluat situația și au aprobat planuri de pregătire pentru un atac din Iran”. „Pe baza evaluării situației, Departamentul Frontului Intern emite în prezent actualizări și ajustări ale ghidurilor de securitate”, a adăugat el.

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, începând cu dimineața zilei de 14 aprilie și „în următoarele zile, instituțiile de învățământ nu vor funcționa, iar excursiile educaționale planificate nu vor avea loc”. El a menționat că „la ora 06:00 (coincide cu ora Bucureștiului) [14 aprilie] IDF va confirma aceste instrucțiuni”. „În această seară și în zilele următoare nu vor avea loc evenimente educaționale”, a subliniat el.

Potrivit ziarului economic israelian Globes, cursurile și evenimentele educaționale nu vor avea loc în Israel duminică și luni și nu vor fi pregătite în instituțiile de învățământ superior.

La 1 aprilie, agenția siriană SANA a raportat că Forțele Aeriene Israeliene au atacat o clădire din Damasc. Presa iraniană a raportat că secția consulară a ambasadei țării a fost atacată. Departamentul de relații publice al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC, unitățile de elită ale Forțelor Armate iraniene) a anunțat moartea a șapte consilieri militari. Liderul spiritual al republicii, Ali Khamenei, a avertizat că Iranul va face Israelul să regrete lovitura, iar președintele țării, Ebrahim Raisi, a promis că atacul israelian nu va rămâne fără răspuns.

Israelul nu a comentat oficial afirmațiile privind implicarea sa în atacul de la Damasc. În același timp, reprezentantul lui Khagari a susținut într-un interviu acordat companiei americane de televiziune CNN că, potrivit armatei, nu consulatul a fost atacat la Damasc, ci o clădire a IRGC. Potrivit acestuia, era doar deghizată în clădire civilă.

Pe 12 aprilie, The Wall Street Journal a declarat că o lovitură de răzbunare iraniană ar putea avea loc în 24-48 de ore. La rândul său, portalul Axios a relatat, citând surse, că ministrul de externe al Republicii Islamice, Hossein Amir Abdollahian, i-a spus colegei sale germane Annalena Baerbock că Iranul va răspunde la bombardament într-o manieră limitată, pentru a nu provoca o escaladare a tensiunilor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite