Iran: Cel puţin 76 de morţi de la începutul manifestaţiilor

0
Publicat:

Cel puţin 76 de persoane au fost ucise în Iran de la începutul manifestaţiilor declanşate de moartea unei tinere după arestarea sa de către poliţia moravurilor, a relatat luni organizaţia neguvernamentală Iran Human Rights (IHR), cu sediul la Oslo, relatează Agerpres.

Șase femei şi patru copii au murit în urma protestelor din Iran FOTO Twitter
Șase femei şi patru copii au murit în urma protestelor din Iran FOTO Twitter

"Conform informaţiilor adunate de Iran Human Rights, cel puţin 76 de persoane au fost ucise în manifestaţiile" din 14 provincii din ţară, precizează ONG-ul într-un comunicat, adăugând că printre morţi se numără "şase femei şi patru copii".

IHR afirmă că a obţinut "videouri şi certificate de deces care confirmă focuri de armă cu gloanţe reale asupra manifestanţilor".

Protestele din Iran au început pe 16 septembrie, data decesului tinerei Mahsa Amini, arestată cu trei zile înainte la Teheran pentru "purtare necorespunzătoare a hainelor" în republica islamică, unde există un cod vestimentar strict pentru femei, în special în ceea ce priveşte purtarea vălului islamic.

Mişcarea de protest s-a extins în mai multe oraşe din ţară, unde manifestanţii au strigat sloganuri ostile puterii, potrivit presei locale.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite