Inundaţiile devastatoare din China se extind în nordul ţării. Nou bilanţ: 33 de morţi şi 8 dispăruţi FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Inundaţiile din centrul Chinei au provocat moartea a 33 de persoane şi opt dispăruţi, potrivit unui bilanţ difuzat de televiziunea naţională, informează AFP.

Precipitaţii record au fost înregistrate marţi seară în marele oraş Zhengzhou (centru), când metroul a fost inundat. 

Ultimul bilanţ pentru provincia Henan, a cărei capitală este Zhengzhou, a înregistrat 33 de morţi şi opt dispăruţi din 16 iulie, potrivit postului CCTV, care citează serivicii de urgenţă locale. 

GALERIE FOTO

Precedentul bilanţ de miercuri arăta 25 de morţi şi şapte dispăruţi.                

Aproape 376.000 de persoane au fost evacuate, a precizat CCTV.

În timp ce peste 200.000 de hectare de culturi au fost înghiţite, pagubele se ridică la 1,22 de miliarde de yuani (160 de milioane de euro), potrivit aceleiaşi surse.

Peste 73.000 de oameni au fost evacuaţi din oraşul Anyang, la graniţa provinciei Henan cu Hebei, după ce vremea rea a continuat să facă ravagii – a plouat abundent, iar şapte rezervoare medii din oraşul Xinxiang s-au revărsat, afectând sate şi oraşe mici din apropiere.

Până miercuri seară, peste 470.000 de oameni fuseseră afectaţi de ploaia abundentă din Xinxiang, conform Xinhua.  În provincia vecină, Hebei, doi oameni au fost ucişi de o tornadă care a lovit oraşul Baoding.

De luni seară, departamentele meteorologice din China au trimis 120 de milioane de mesaje text de avertizare pe telefoane mobile, avertizându-i pe oameni de furtuni şi de ploi torenţiale.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri