Inundații în Japonia. Trei oameni au murit în urma precipitațiilor abundente care au lovit insula Kyushu VIDEO

0
Publicat:

Trei persoane au murit și alte trei sunt date dispărute în urma inundațiilor din sud-vestul Japoniei cauzate de ploi abundente.

Inundații în Japonia FOTO Profimedia
Inundații în Japonia FOTO Profimedia

Râurile s-au revărsat și dealurile s-au prăbușit, deoarece cantități record de apă au fost aruncate peste insula Kyushu.

Agenția națională de meteorologie a înregistrat luni cădere de 402,5 mm în Kurume, cea mai mare înregistrată vreodată în oraș, potrivit bbc.com.

Drumurile și liniile electrice au fost tăiate, iar mii de persoane au primit ordin să evacueze, deoarece erau de așteptat alte averse.

Satoshi Sugimoto, de la Agenția Japoneză de Meteorologie, a spus că ploile au fost „cele mai puternice experimentate vreodată” în regiune.

Cel puțin trei persoane au murit în urma inundațiilor, dar bilanțul ar putea crește, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Hirokazu Matsuno, agenției de presă AFP. Trei persoane erau date dispărute în unele dintre cele mai îndepărtate zone ale insulei.

„Exprimăm condoleanțe celor care au murit și simpatia noastră sinceră față de cei care au fost afectați de dezastru”, a spus domnul Matsuno.

Ploile au determinat avizele de evacuare pentru sute de mii de oameni, iar comunitățile îndepărtate rămân efectiv blocate de inundații și alte daune, a spus el.

O femeie în vârstă a murit , rămânând prinsă într-o casă înghițită de noroi din Soeda, provincia Fukuoka, au declarat autoritățile locale. Soțul ei a supraviețuit. Se pare că o altă victimă a fost luată de un râu inundat în timp ce mergea într-o mașină în Kurume.

Japonia se află în prezent în sezonul ploios anual, care aduce adesea ploi puternice și uneori duce la inundații și alunecări de teren, precum și la victime.

Potrivit Agenției Meteorologice Japoneze, cele mai puternice precipitații înregistrate în Japonia au fost în Hakone, prefectura Kanagawa, pe 12 octombrie 2019, când 922,5 mm au căzut într-o singură zi.

Oamenii de știință spun că schimbările climatice intensifică riscul de ploi abundente în Japonia și în alte părți, deoarece o atmosferă mai caldă reține mai multă apă.

Agenția meteo a spus că deja ploua de mai bine de o săptămână în regiune înainte de ploile puternice care au fost duminică seara.

Alunecările de teren reprezintă un risc deosebit în Japonia în timpul ploilor abundente, deoarece casele sunt adesea construite pe câmpii la partea de jos a dealurilor din țara muntoasă.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite