Întâlnire Biden-Zelenski: Încetarea sprijinului pentru Ucraina ar fi un „cadou de Crăciun” pentru Putin (Biden)

0
Publicat:

Oprirea sprijinului acordat de SUA pentru Ucraina ar fi un „cadou de Crăciun” pentru Vladimir Putin, a avertizat marţi preşedintele SUA Joe Biden alături de omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează AFP, scrie Agerpres.

Volodimir Zelenski și Joe Biden FOTO: EPA-EFE (Arhivă)
Volodimir Zelenski și Joe Biden FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

„Vom fi alături de dumneavoastră”, a declarat președintele american în cadrul întrevederii avute în Biroul Oval cu omologul său ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns luni la Washington, unde speră să obţină deblocarea sprijinului economic, dar extrem de dezbătut în Congresul american, pentru ţara sa, aflată în război cu Rusia.

Statele Unite este cel mai important susţinător al Ucrainei, dar promisiunea preşedintelui Joe Biden de a continua sprijinul financiar pentru Ucraina pare să întâmpine provocări serioase.

Săptămâna trecută, Congresul american nu a reuşit să adopte un pachet de sprijin în valoare de peste 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Volodimir Zelenski speră ca prin vizita sa să sporească presiunea asupra Washingtonului în această privinţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite