Infernul din Australia: oraşe întregi sunt evacuate, mii de oameni sunt blocaţi de câteva zile pe o plajă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul de pompieri, împins la limite FOTO AFP
Serviciul de pompieri, împins la limite FOTO AFP

Mii de turişti au primit mai puţin de 48 de ore pentru a evacua oraşele de pe coasta Australiei,  devastată de incendii, întrucât autorităţile se aşteaptă ca focul să se extindă pe mai bine de 240 de kilometri în weekend.

Oamenii de pe coasta statului New South Wales (NSW) sunt avertizaţi să plece până sâmbătă, când sunt prognozate rafale de vânt şi temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Oraşe întregi de pe coastă de sud-est, extrem de vizitate de turişti, au primit ordin de evacuare 

O navă cu o capacitate de 1.000 de persoane, aflată în largul coastei din Malacoota, statul Victoria, urmează să evacueze o parte dintre cei 4.000 de oameni care sunt blocaţi pe o plajă din ajunul Anului Nou, urmărind cum o mare parte a oraşului a fost distrusă. De asemenea, elicoptere militare vin în sprijinul pompierilor, transportând apă şi motorină, au transmis autorităţile citate de presa locală.

Mii de oameni s-au refugiat pe o plajă din calea flăcărilor care devastează Australia FOTO Twitter

Oameni blocaţi pe plajă

În faţa magazinelor şi a benzinăriilor din zona vizată de ordinul de evacuare s-au format cozi lungi, oamenii dorind să se aprovizioneze înainte de a se refugia în adăposturi subterane sau de a fugi. Unele oraşe nu au avut acces la apa potabilă.

Cozi dupa ce oamenii evacueaza orasele afectate de incendii in Australia FOTO AFP

Cozi imense s-au format după ce oamenii au început să evacueze orasele afectate de incendii FOTO AFP

Peste 200 de incendii se înregistrează în prezent în statele New South Wales şi Victoria, iar în total, 17 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor de vegetaţie ce au izbucnit în urmă cu câteva luni: 8 persoane au murit numai în ultima săptămână.

Australia se confruntă cu cel mai grav sezon al incendiilor din istoria recentă, flăcările pârjolind vegetaţia uscată după o perioadă de trei ani de secetă. Sute de incendii din cinci state au mistuit o zonă mai mare decât suprafaţa Olandei, au distrus oraşe întregi şi au împins serviciul de pompieri australian la limite.

Incendiu în Cobargo New South Wales Australia FOTO EPA-EFE / Sean Davey

VIDEO Un koala însetat s-a căţărat pe bicicleta unui turist pentru a-i cere apă. Imaginile înduioşătoare au ajuns virale

Amploarea incendiilor care fac ravagii în Australia, în imagini din satelit. Printre victime se află un pompier surprins de o tornadă de foc

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite