India și-a exprimat îngrijorarea cu privire la prezența în creștere a marinei chineze în Oceanul Indian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe al republicii din Asia de Sud, Subrahmanyam Jaishankar, a menționat că „New Delhi monitorizează aceste evenimente „foarte îndeaproape” în legătură cu posibilele consecințe pentru securitatea sa”.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

India și-a exprimat îngrijorarea față de prezența navală din ce în ce mai mare a Chinei în Oceanul Indian, a declarat ministrul indian de externe Subrahmanyam Jaishankar, vorbind la Consiliul pentru Relații Externe de la New York.

În ultimii 20 până la 25 de ani, a existat o creștere constantă a prezenței și activității navale chineze în Oceanul Indian și o creștere foarte bruscă”, a spus șeful departamentului.

Ministrul a mai indicat că New Delhi monitorizează aceste evoluții „foarte îndeaproape”, din cauza posibilelor implicații pentru securitatea sa. „Din punct de vedere indian, este foarte logic să ne pregătim pentru o prezență chineză mult mai mare decât am văzut-o înainte”, a adăugat Jaishankar. El a amintit că relațiile India-China au trecut prin diferite cicluri de conflict și cooperare timp de aproape 75 de ani. "Aceste relații nu au fost niciodată ușoare. Au avut întotdeauna problemele lor", a subliniat ministrul de externe. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite