Incendiul din Guyana, soldat cu moartea a 19 persoane, provocat de o elevă căreia i s-a confiscat telefonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul care s-a soldat cu moartea a 18 fete și un băiat, duminică, în Guyana, a fost declanşat de o adolescentă nemulţumită că i s-a confiscat telefonul, a declarat marţi pentru AFP o sursă guvernamentală sub protecţia anonimatului.

Incendiu de proporții în Guyana FOTO Profimedia
Incendiu de proporții în Guyana FOTO Profimedia

"O elevă este suspectată că a declanşat incendiul devastator pentru că telefonul mobil i-a fost confiscat", a anunţat marţi poliţia într-un comunicat despre incendiul din Mahdia, mic oraş minier izolat din această mică ţară anglofonă din America de Sud, scrie Agerpres.

Sursa guvernamentală a precizat că tânăra a recunoscut faptele.

Responsabilii din cămin "i-au confiscat telefonul mobil şi fata a ameninţat chiar în acea seară că va da foc clădirii şi toată lumea a auzit-o", a spus sursa citată.

Minora, în prezent spitalizată sub supraveghere poliţienească, a mers într-o sală de baie, a pulverizat insecticid pe o draperie şi i-a dat foc cu un chibrit, a adăugat această sursă, dând asigurări că mai multe adolescente au furnizat aceeaşi versiune a faptelor.

"Potrivit elevelor, ele dormeau şi au fost trezite de strigăte. Au văzut focul, fum în sala de baie, care s-a răspândit rapid în clădire", potrivit comunicatului poliţiei.

În pofida eforturilor celorlalte eleve de a-l stinge, incendiul s-a propagat rapid, distrugând complet clădirea construită parţial din lemn.

"Ele (elevele) nu aveau dreptul de a avea telefoane mobile. Ei (responsabilii) au găsit un telefon la această fată. Se pare că trimitea fotografii", a precizat sursa guvernamentală.

Drama a fost agravată de faptul că responsabila care se afla în cămin s-a "panicat" şi nu a reuşit să găsească cheia care deschidea uşa clădirii, ale cărei ferestre aveau gratii. Uşa era închisă cu cheia în fiecare seară la ora 21, a adăugat această sursă. Fiul acestei responsabile se află printre cei 19 morţi.

Bărbaţi au spart uşa pentru a le permite supravieţuitoarelor, între care şi fata care a provocat incendiul, să scape. Pompierii şi poliţia au ajuns la faşa locului 25 de minute de la începerea incendiului, a precizat aceeaşi sursă.

Luni, şeful poliţiei din Guyana, Clifton Hicken, a declarat deja că primele elemente ale anchetei sugerează un incendiu "de natură rău-intenţionată".

Treisprezece tinere şi băiatul au murit la faţa locului, în timp ce alte cinci fete au murit la spitalul din Mahdia. Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite