Aproximativ 700 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu de proporții în Spania

0
Publicat:

Un incendiu forestier major a scăpat de sub control în regiunea de vest a Spaniei Extremadura, aproape de frontiera portugheză, aproximativ 700 de persoane fiind nevoite să-şi părăsească locuinţele, a anunţat poliţia locală vineri.

Incendiu forestier în Spania  FOTO  Profimedia
Incendiu forestier în Spania FOTO Profimedia

Locuitori din trei sate din provincia Cáceres au fost evacuați și duşi în adăposturi de urgenţă ca măsură de precauţie, scrie Agerpres.

Autorităţile au afirmat că incendiul a izbucnit miercuri, la aproximativ 220 kilometri vest de capitala spaniolă Madrid şi a distrus aproximativ 7.500 de hectare de pădure. Incendierea este o presupusă cauză.

Întreţinute de vântul puternic, flăcările s-au extins vineri spre lanţul muntos Sierra de Gata, cu cele mai înalte vârfuri atingând aproape 1.500 metri.

Opt avioane de stingere a incendiilor, şase elicoptere şi câteva sute de pompieri au intervenit să stingă incendiul, a precizat poliţia.

O secetă prelungită şi temperaturile înalte au crescut riscul de incendii forestiere. Conform estimărilor Sistemului european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS), aproape 63.000 de hectare de pădure şi arbuşti au fost distruse în 320 de incendii în Spania de la începutul anului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite