„Îmi pare rău dacă te aştepţi să fim terorişti”. Musulmanii se disculpă pe reţelele sociale pentru acţiunile jihadiştilor Statului Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frustrările musulmanilor, exprimate prin scuze sarcastice pentru acţiunile jihadiştilor FOTO Getty Images
Frustrările musulmanilor, exprimate prin scuze sarcastice pentru acţiunile jihadiştilor FOTO Getty Images

Atrocităţile comise de gruparea teroristă Statul Islamic (SI) îi determină pe tot mai mulţi musulmani să se disculpe, uneori mai serios, alteori mai ironic, pe reţelele sociale faţă de comportamentul violent al jihadiştilor.

Mii de musulmani postează în fiecare zi mesaje pe Twitter prin care vor să atragă atenţia că religia lor nu are nimic de-a face cu terorismul. 

Totodată, musulmanii de rând denunţă cu sarcasm lipsa de imparţialitate a presei occidentale atunci când abordează subiectul ameninţării teroriste.

Organizaţia extremistă Statul Islamic a şocat întreaga lume după ce a publicat înregistrări video cu execuţia a cel puţin patru occidentali: jurnaliştii americani, James Foley, Steven Sotloff, a britanicului David Haines şi a cetăţeanului francez, Hervé Pierre Gourdel.

„Îmi pare rău că trebuie mereu să demonstrez că Islamul este o religie paşnică. De asemenea, îmi pare rău pentru suferinţele provocate de grupurile aşa-zis musulmane”.

„Îmi pare rău că te simţi ameninţat în jurul nostru (a musulmanilor - n.r.), din cauza presei occidentale care falsifică adevărul”.

„Îmi pare rău pentru 9 septembrie 2011. Dacă nu eram în şcoala primară, ca fiecare copil american, poate eram în stare să opresc (atentatul - n.r.)”.

„Ca musulman îmi pare rău pentru Primul şi Al Doilea Război Mondial, chiar daca nu au avut nimic de-a face cu noi. Vă cer scuze pentru orice eventualitate”.

„Îmi pare rău dacă te aştepţi să fim terorişti”.

„Aş dori să cer iertare pentru splendida arhitectură, precum Taj Mahal. Chiar îmi pare rău”.

„Îmi pare rău că sunt o personă needucată. Aparent, Fox News cunoaşte mai multe despre religia mea decât ştiu eu”.

De asemenea, mai multe femei musulmane publică pe conturile lor de Twitter fotografii prin care încearcă să răspundă la „preconcepţiile” comune cu privire la îmbrăcămintea tradiţională.

„Îmi pare rău că arăt ca Batman atunci când merg cu trenul. Îmi pare rău că trebuie să te muţi”.


Citeşte şi:

Bulgaria trimite arme şi muniţie kurzilor din Irak pentru a lupta împotriva jihadiştilor din Statul Islamic

Bulgaria a trimis muniţie şi armament în valoare de aproximativ trei milioane de euro drept ajutor kurzilor din Irak, în lupta acestora împotriva jihadiştilor din Statul Islamic, potrivit unui comunicat al Ministerului bulgar al Apărării.

Jihadiştii din Statul Islamic au ajuns la porţile Bagdadului

Atacurile aeriene ale SUA şi aliaţilor săi nu reuşesc să oprească ofensiva luptătorilor islamişti care au ajuns la mai puţin de doi kilometri de capitala irakiană

„Văduva albă“ antrenează femei kamikaze pentru SI

Samantha Lewthwaite, aşa-numita „Văduva Albă“,contribuie la antrenarea tinerelor occidentale devenite membre ale grupului terorist Statul Islamic, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate britanice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite