„Văduva albă“ antrenează femei kamikaze pentru SI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samantha Lewthwaite, aşa-numita „Văduva Albă“,contribuie la antrenarea tinerelor occidentale devenite membre ale grupului terorist Statul Islamic, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate britanice.

Samantha Lewthwaite, în vârstă de 30 de ani, este văduva lui Jermaine Lindsay, care a omorât 26 de persoane aruncându-se în aer la Londra, în iulie 2005, potrivit „Daily Mail“.

Samantha Lewthwaite, convertită la islam la vârsta de 17 ani, contribuie, în Siria, la antrenarea femeilor care devin membre ale grupului terorist sunnit Stat Islamic.

Potrivit surselor citate, tânăra britanică este la conducerea unei echipe speciale de teroriste-kamikaze.

Căutată prin Interpol

Samantha Lewthwaite face parte din conducerea grupului terorist Statul Islamic , fiind cunoscută sub numele de „Cea Specială“ sau „Femeia Importantă“, conform unor experţi din serviciile de spionaj.

Terorista britanică, care este una dintre femeile cele mai căutate din lume, se crede că s-au alăturat grupului militant islamist la începutul acestui an pentru a ajuta la campania de teroare şi la instruirea grupului jihadist în materie  de mass-media.

Se bănuieşte că Lewthwaite este cea care a ajutat Stat Islamic la producerea de videoclipuri în care ostatici ai SI sunt decapitaţi, chiar cele în care se arată uciderea unor jurnalişti americani ca James Foley, Steven Sotloff, dar şi a britanicului David Haines.

Interpol a emis,în 2013, la cererea Kenyei, un mandat internaţional de arestare pentru infracţiuni comise în anul 2011 pe numele Samanthei Lewthwaite, suspectată de implicare în atacul comis asupra unui mall din Nairobi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite