Hamas va primi „cea mai cruntă bătaie”, promite purtătorul de cuvânt al guvernului israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Hamas va primi „cea mai cruntă bătaie”, a promis vineri purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, după reluarea ostilităţilor în Fâşia Gaza, la expirarea încetării focului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană, potrivit France Presse.

Hamas va primi „cea mai cruntă bătaie”, a spus Israelul. FOTO: Shutterstock
Hamas va primi „cea mai cruntă bătaie”, a spus Israelul. FOTO: Shutterstock

„Hamas va primi cea mai cruntă bătaie”, a afirmat Eylon Levy într-o declaraţie făcută presei, acuzând Hamas că nu a furnizat o nouă listă cu ostatici înainte de a fi eliberaţi la schimb deţinuţi palestinieni şi că a tras o rachetă asupra teritoriului israelian înainte de expirarea acordului de încetare a focului, prevăzută pentru ora locală 07:00 (05:00 GMT), notează Agerpres. 

După acordul de încetare a focului din 24 noiembrie, prelungit de atunci până în această vineri la 07:00, Hamas şi Israel au făcut schimb în fiecare zi de ostatici, răpiţi în cursul atacului sângeros al Hamas în teritoriul israelian din 7 octombrie, pentru deţinuţi palestinieni aflaţi în închisori israeliene.

Din cele 240 de persoane răpite de Hamas şi duse în Gaza, 110 au fost eliberate, între care 80 de femei şi minori israelieni sau cu dublă cetăţenie. În schimb, Israelul a eliberat 240 de deţinuţi.

Încă târziu în cursul nopţii de joi spre vineri, beligeranţii au continuat să negocieze o nouă prelungire a acordului de încetare a focului, potrivit medierii Qatarului, fără succes. Hamas şi Israel îşi atribuie reciproc responsabilitatea pentru acest eşec, recunoscând în special că nu s-au înţeles asupra listei cu ostatici.

„Din nefericire, Hamas a decis să pună capăt încetării focului, refuzând să elibereze toate femeile răpite”, a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernului israelian.

La rândul său Hamas a indicat într-un comunicat că ar fi „propus un schimb de prizonieri şi persoane vârstnice” printre ostatici, precum şi returnarea către Israel a corpurilor unor ostatici israelieni „care şi-au pierdut viaţa în bombardamentele” israeliene în Gaza.

Israelul, susţine Hamas, „care luase deja decizia să-şi reia agresiunea, nu a răspuns”.  

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite