Hamas a suspendat evacuarea cetățenilor străini și cu dublă cetățenie spre Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernarea Hamas a suspendat evacuarea cetățenilor străini și cu dublă cetățenie spre Egipt, din cauza refuzului israelienilor de a permite răniților palestinieni să plece spre spitalele din Egipt, a anunțat sâmbătă pentru AFP un responsabil pentru administrația punctelor de frontieră, scrie Agerpres.

Punct trecere Rafah FOTO: EPA-EFE (Arhivă)
Punct trecere Rafah FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

„Niciun deţinător de paşaport străin nu va putea părăsi Fâşia Gaza înainte ca răniţii care trebuie să fie evacuaţi din spitalele din nordul Fâşiei Gaza să poată fi transportaţi spre terminalul de la Rafah”, punct de trecere între teritoriul palestinian şi Egipt, a declarat acest responsabil, citat de AFP fără a se divulga numele, adaugă Agerpres.

Egiptul va oferi asistență pentru evacuarea a „în jur de 7.000” de străini şi cetăţeni cu dublă cetăţenie din Fâşia Gaza, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe egiptean, a doua zi după primele evacuări din teritoriului palestinian.

După atacul din 7 octombrie, Fâșia Gaza a fost bombardată neîncetat de Israel, care urmărește să elimine organizația Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite