Halloween mortal la Seul: peste 150 de oameni morți, după ce s-au călcat în picioare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane au fost resuscitate, sâmbătă seară, după ce s-au călcat în picioare pe o stradă îngustă pentru a sărbători Halloweenul, relatează Daily Mail.

Persoane resuscitate pe stradă.
Persoanele resuscitate pe străzile districtului Itaewon. Foto AFP

UPDATE 05.22 Bilanțul victimelor a ajuns la 151 de morți 

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat duminică că busculada care a ucis cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 cetăţeni străini, sâmbătă seara în timpul unei petreceri de Halloween în Seul este "o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple", transmite AFP, citată de Agerpres.  Accidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei 22:00 (13:00 GMT) în apropierea Hotelului Hamilton, situat pe un bulevard principal înconjurat de alei înguste, în pantă. Şi-au pierdut viaţa cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 străini - 97 de femei şi 54 de bărbaţi -, au declarat pompierii pentru AFP. Cetăţeni din Iran, Uzbekistan, China şi Norvegia se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa, potrivit agenţiei de presă Yonhap.  

UPDATE 04.47 Președintele sud-coreean Yoon declară o perioadă de doliu național

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat o perioadă de doliu național după ce o busculadă mulțimii a ucis cel puțin 149 de persoane în districtul Itaewon din Seul, în timpul sărbătorilor de Halloween.

Vorbind duminică dimineață, Yoon a transmis condoleanțe familiilor victimelor și le-a urat tuturor răniților „însănătoșire rapidă”. El a spus că este „mizerabil” să vezi dezastrul în inima capitalei și că va veni cu măsuri pentru a preveni accidente similare în viitor.

Busculada din Itaewon de Halloween este unul dintre cele mai grave dezastre din Coreea de Sud, de la scufundarea feribotului din 2014, care a ucis 304 persoane, în principal elevi de liceu.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol. Foto: Getty Imsges
Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol. Foto: Getty Imsges

UPDATE 02.50 Bilanțul morților a crescut la 149

Numărul morților a ajuns la cel puțin 149 , potrivit șefului Departamentului de Pompieri din Yongsan, Choi Seong-bum, care a făcut anunțul după ora locală 6 dimineața, când s-a făcut ziuă și oficialii au făcut bilanțul tuturor celor rămași în neființă pe străzile aglomerate din cartierul popular al cluburilor de noapte. 

76 de persoane au fost rănite. 19 dintre aceste persoane au fost grav rănite, în timp ce alte 57 au suferit răni ușoare.

Cei mai mulți dintre cei răniți sau uciși în incidentul de Halloween din cartierul Itaewon din Seul, sâmbătă seara, sunt adolescenți sau persoane în vârstă de 20 de ani, potrivit șefului Departamentului de Pompieri Yongsan.

UPDATE 00.50 Președintele Coreei de Sud a cerut identificarea rapidă a victimelor

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a ordonat autorităților să identifice rapid victimele din Seul, de dragul familiilor îngrijorate, potrivit unui purtător de cuvânt.

Yoon a activat imediat un sediu de management al situațiilor de urgență, cu prim-ministrul țării la conducere, și a ordonat ministrului de interne să înceapă o investigație asupra cauzei incidentului, a declarat Kim Eun-hye, un oficial de top pentru relațiile publice din staff-ul președintelui.

UPDATE 00.35 Numărul deceselor ar putea crește

Spitalele locale tratează zeci de persoane rănite în urma situației de urgență de Halloween de la Seul, astfel că numărul morților va crește probabil , a spus un oficial local din domeniul sănătății. Cauza rănilor și a morților în incident nu a fost confirmată oficial, a adăugat Choi Jae-won, șeful Centrului de Sănătate Yongsan. Oficialul dă vina pe o busculadă, dar ancheta abia începe. Au fost oferite puține detalii despre rănile specifice. Agenția de știri Yonhap a raportat că zeci de persoane au suferit „stop cardiac” și probleme de respirație.

UPDATE 00.20 Autoritățile au intervenit cu 1.701 lucrători din domeniul situațiilor de urgență

Potrivit șefului departamentului de pompieri Yongsan, Choi Seong-bum, 1.701 oameni din categoria personal de intervenție sunt la fața locului, inclusiv 517 pompieri, 1.100 polițiști și 70 de lucrători guvernamentali.

Corpurile victimelor sunt transferate la morgile mai multor spitale din Seul, potrivit Choi.

UPDATE 23.10 Peste 146 de morți 

Numărul morților a ajuns la cel puțin 146 în incidentul de Halloween din cartierul Itaewon din Seul, sâmbătă seara, potrivit șefei Departamentului de Pompieri Yongsan, citat de CNN.

Cel puțin alte 150 de persoane au fost rănite în incident, a adăugat șeful Departamentului de Pompieri Yongsan.

Cauzele morții celor 146 de persoane nu au fost încă raportate, dar agenția de știri Yonhap a transmis că zeci de persoane au suferit „stop cardiac” în urma incidentului, citând oficialii din rândul pompierilor.

Guvernul din Seul primește, de asemenea, rapoarte despre persoane dispărute, deoarece există multe victime neidentificate. Autoritățile încă investighează incidentul și lucrează la identificarea victimelor.

UPDATE 21.20 Peste 100 de morți 

Numărul de decese raportate în urma unei busculade produse într-un cartier central al capitalei sud-coreene Seul a crescut la 120, a anunţat un oficial al pompierilor, citat sâmbătă de Reuters. Alte 150 de persoane au fost rănite după ce o mulţime s-a îndreptat spre festivităţile de Halloween. Incidentul a avut loc în jurul orei 22.20 (13.20 GMT). Ma mulți oameni au căzut pe o alee îngustă în timpul evenimentelor de Halloween. "Zona este încă haotică, aşa că încă încercăm să aflăm numărul exact de persoane rănite", a declarat Moon Hyun-joo, un oficial al Agenţiei Naţionale de Pompieri.


Un oficial a afirmat că cel puțin 100 de persoane au fost rănite în districtul Itaewon din Seul, însă numărul deceselor nu este cunoscut. Aceștia nu au făcut cunoscut numărul de persoane care sunt resuscitate, însă au afirmat că sunt zeci. 

Poliția a spus că zeci de persoane au fost resuscitate pe străzile districtului, în timp ce mulți alții au fost transportați la spitalele din apropiere. 

Un ofițer de poliție a declarat, sub protecția anonimatului, că a fost informat că pe străzile din Itaewon s-a produs o învălmășeală, unde o mulțime de oameni s-au adunat pentru a sărbători Halloweenul. 

Presa locală a relatat că incidentul ar fi avut loc după ce un număr mare de persoane s-ar fi grăbit să ajungă într-un bar din Itaewon, deoarece au auzit că o vedetă ar fi acolo. 

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a solicitat oficialilor să asigure tratament rapid pentru cei răniți.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite