Coreea de Nord ar putea efectua un test nuclear între ceremonia de învestire a preşedintelui sud-coreean Yoon Suk-yeol de marţi şi vizita lui Joe Biden

0
0
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Coreea de Nord ar putea efectua un test nuclear între ceremonia de învestire a preşedintelui ales sud-coreean Yoon Suk-yeol, care are loc marţi, şi vizita preşedintelui american Joe Biden la Seul la sfârşitul lunii mai, a declarat şeful serviciilor sud-coreene de informaţii (NIS), Park Jie-won. Testul ar putea ameninţa atât Coreea de Sud, cât şi Japonia, a mai afirmat Park Jie-won, potrivit agenţiei de presă Yonhap, citată de Reuters.

Dacă Coreea de Nord va proiecta focoase nucleare de dimensiuni mai mici şi mai uşoare, rachetele cu rază scurtă de acţiune pot fi echipate şi cu focoase nucleare.

De asemenea, potenţialul test nuclear este perceput ca având o importanţă fundamentală, deoarece ar putea ameninţa atât Coreea de Sud, cât şi Japonia, a declarat Park Jie-won pentru agenţia de presă Yonhap într-un apel telefonic.

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică de tip mare-sol spre est, au declarat şefii militari ai Coreei de Sud, potrivit lefigaro.fr.

"Armata noastră a detectat în jurul orei 14.07 (05.07 GMT) că o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune suspectată a fi un SLBM a fost trasă din marea de lângă Sinpo, Hamgyong”, a precizat Statul Major într-un comunicat.

Lansarea în Marea Japoniei este cea de-a 15-a demonstraţie de forţă a naţiunii cu arme nucleare în acest an. Vine la trei zile după lansarea unei alte rachete, pe care Seul şi Tokyo au descris-o drept o rachetă balistică, dar presa de stat nord-coreeană, care de obicei relatează cu privire la testele de arme, nu a menţionat nimic.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite