Coreea de Nord ar putea efectua un test nuclear ├«ntre ceremonia de ├«nvestire a pre┼čedintelui sud-coreean Yoon Suk-yeol de mar┼úi ┼či vizita lui Joe Biden

0
0
Lansare rachet─â nuclear─â FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Coreea de Nord ar putea efectua un test nuclear ├«ntre ceremonia de ├«nvestire a pre┼čedintelui ales sud-coreean Yoon Suk-yeol, care are loc mar┼úi, ┼či vizita pre┼čedintelui american Joe Biden la Seul la sf├ór┼čitul lunii mai, a declarat ┼čeful serviciilor sud-coreene de informa┼úii (NIS), Park Jie-won. Testul ar putea amenin┼úa at├ót Coreea de Sud, c├ót ┼či Japonia, a mai afirmat Park Jie-won, potrivit agen┼úiei de pres─â Yonhap, citat─â de Reuters.

Dac─â Coreea de Nord va proiecta focoase nucleare de dimensiuni mai mici ┼či mai u┼čoare, rachetele cu raz─â scurt─â de ac┼úiune pot fi echipate ┼či cu focoase nucleare.

De asemenea, poten┼úialul test nuclear este perceput ca av├ónd o importan┼ú─â fundamental─â, deoarece ar putea amenin┼úa at├ót Coreea de Sud, c├ót ┼či Japonia, a declarat Park Jie-won pentru agen┼úia de pres─â Yonhap ├«ntr-un apel telefonic.

Coreea de Nord a lansat s├ómb─ât─â o rachet─â balistic─â de tip mare-sol spre est, au declarat ┼čefii militari ai Coreei de Sud, potrivit lefigaro.fr.

"Armata noastr─â a detectat ├«n jurul orei 14.07 (05.07 GMT) c─â o rachet─â balistic─â cu raz─â scurt─â de ac┼úiune suspectat─â a fi un SLBM a fost tras─â din marea de l├óng─â Sinpo, HamgyongÔÇŁ, a precizat Statul Major ├«ntr-un comunicat.

Lansarea ├«n Marea Japoniei este cea de-a 15-a demonstra┼úie de for┼ú─â a na┼úiunii cu arme nucleare ├«n acest an. Vine la trei zile dup─â lansarea unei alte rachete, pe care Seul ┼či Tokyo au descris-o drept o rachet─â balistic─â, dar presa de stat nord-coreean─â, care de obicei relateaz─â cu privire la testele de arme, nu a men┼úionat nimic.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite