Preşedintele sud-coreean afirmă că Seulul nu a furnizat arme letale Ucrainei

0
Publicat:

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat vineri că Seulul nu a furnizat niciun fel de arme letale Ucrainei, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că o astfel de decizie ar distruge relaţiile bilaterale între ţările lor, informează Reuters.

Yoon Suk-yeol a negat livrarea de arme către Ucraina
Yoon Suk-yeol a negat livrarea de arme către Ucraina FOTO: EPA-EFE

Şeful statului rus a făcut această declaraţie joi în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, acuzând Occidentul că instigă războiul din Ucraina.

„Am fost solidari cu comunitatea internaţională privind un ajutor paşnic, umanitar pentru Ucraina şi nu am furnizat niciun fel de arme letale, însă în orice caz aceasta este o chestiune care ţine de suveranitatea noastră", le-a spus Yoon reporterilor, întrebat despre declaraţia preşedintelui rus.

Un aliat al Statelor Unite, Coreea de Sud a susţinut că nu va oferi Ucrainei ajutor letal şi a încercat să evite o confruntare cu Rusia, atât din motive economice, cât şi din cauza influenţei pe care Moscova o poate exercita asupra Coreii de Nord.

„Depunem eforturi pentru a menţine relaţii bune, paşnice cu fiecare ţară din lume, inclusiv cu Rusia", a adăugat Yoon.

Conflictul din Ucraina, care a început în urmă cu opt luni odată cu invazia forţelor ruse, s-a soldat cu mii de morţi, strămutarea câtorva milioane de ucraineni, a zguduit economia globală şi a redeschis diviziunile din perioada Războiului Rece.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite